SEGRE

SUCCESSOS

Bassella farà una ossera comuna per enterrar els ossos trobats a Rialb

A petició del jutjat de Solsona al tractar-se, segurament, de restes de la Guerra Civil

Les restes van ser localitzades per pescadors al costat de Rialb.

Les restes van ser localitzades per pescadors al costat de Rialb.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les restes humanes localitzades l’octubre de l’any passat al costat del pantà de Rialb, a Bassella, s’hauran d’enterrar en una ossera comuna del municipi. L’ajuntament ha rebut una carta del jutjat de Solsona en la qual se l’informa de l’obligació de dipositar-los en una fossa comuna després que la investigació, en la qual han treballat Mossos d’Esquadra, forenses i el servei territorial d’arqueologia de Lleida de la conselleria de Cultura, no hagi pogut determinar la procedència exacta de les esmentades restes. Val a recordar que les van localitzar un grup de joves, veïns d’Oliana, que acostumen a pescar en aquesta zona de l’entorn de l’embassament, a l’àrea coneguda com el Campadabal.

Segons l’alcaldessa, Cristina Barbens, la hipòtesi que ha pres més força és que es tracti d’ossos d’un o diversos cadàvers de la Guerra Civil ja que en aquest enclavament hi ha identificades diferents trinxeres d’aquella època. Davant de la possibilitat que puguin continuar apareixent noves restes humanes, el consistori ha decidit destinar un nínxol del cementiri de Bassella a ossari comú. “No sabem quanta gent pot haver estat enterrada a la zona. Poden continuar aflorant noves restes a causa dels moviments de terra que es donen cada vegada que el nivell de l’aigua del pantà baixa”, va assenyalar Barbens.

L’ajuntament espera que el jutjat li informi de com traslladar el crani, la mandíbula i la resta d’ossos, custodiats encara en instal·lacions judicials, fins al cementiri municipal. La mala conservació dels ossos localitzats ha impedit identificar-ne amb exactitud la procedència, encara que va quedar constatat que no tots són humans i alguns són de procedència animal. La policia catalana, per la seua banda, va descartar indicis de criminalitat.

tracking