SEGRE

TRIBUNALS

Condemnats a presó per una onada de robatoris en bars de Ponent

Van rebentar deu locals entre el març i el juny del 2015 a la Segarra, l’Urgell, el Pla d’Urgell i el Segrià || L’Audiència de Lleida els imposa entre dos i tres anys

Imatge d’arxiu d’Albatàrrec, on es va produir un robatori.

Imatge d’arxiu d’Albatàrrec, on es va produir un robatori.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida ha condemnat tres homes acusats d’una onada de robatoris en deu bars de Ponent comesos entre el març i el juny del 2015. Concretament, considera que són autors d’assalts en establiments de Castellserà, Alguaire, Linyola (dos), les Oluges, Torregrossa, Albatàrrec, el Palau d’Anglesola, Almenar i Alpicat. Els lladres van sostreure diners, begudes, tabac i fins i tot bitllets de loteria. El tribunal ratifica la sentència de primera instància del jutjat penal 1 de Lleida i desestima el recurs presentat pels advocats defensors. Un dels processats ha estat condemnat a dos anys i deu mesos de presó com a autor d’un delicte de robatori continuat amb força (dos anys i sis mesos) i organització criminal (quatre mesos). Els altres dos imputats han estat penats amb dos anys presó. També hauran d’indemnitzar els propietaris dels bars.

Robatoris a les Oluges, el Palau, Alguaire, Albatàrrec, Castellserà, Alpicat, Linyola (2), Almenar i Torregrossa

L’Audiència de Lleida considera provat que els tres acusats “formaven part d’un grup criminal organitzat que entre els mesos de març i juny del 2015 es van dedicar a realitzar sostraccions de diners en diferents bars i restaurants de la província, després d’idear-ho amb un pla previ en el qual estudiaven la viabilitat i possibles accessos, inutilitzant les alarmes mitjançant l’ús de pintura blanca o col·locant tires adhesives als sensors”. El modus operandi, segons la sentència, sempre era el mateix: després de forçar una finestra o una porta, “violentaven les màquines escurabutxaques, registradores i expenedores de tabac, i aconseguien diferents quantitats de diners”. Ho feien després d’anar dies abans als establiments, “mantenint una actitud sospitosa”, com van declarar els propietaris dels locals al judici.

Els Mossos d’Esquadra van escorcollar els habitatges dels tres acusats i van trobar útils per inutilitzar les alarmes, un pot de pintura blanca i fulls d’etiquetes adhesives com les que es van trobar als sensors de les alarmes dels locals forçats.

Els robatoris suposen més de 1.500 denúncies en sols dos mesos El robatori és un dels delictes que més alarma social creen entre la ciutadania i també genera la meitat de l’activitat policial a les comissaries dels Mossos d’Esquadra de Ponent. Com ja va publicar SEGRE, en els dos primers mesos del 2017, la policia catalana ha registrat més de 1.500 denúncies de ciutadans que han patit algun tipus de robatori, ja sigui al seu habitatge o establiment, en la seua pròpia persona o vehicle. Un delicte pel qual els Mossos han portat a terme més d’un centenar de detencions en només dos mesos, en els quals s’han presentat prop de 2.800 denúncies per tota mena de delictes i s’han resolt més de 800 casos. El 2016, els robatoris amb violència o intimidació van caure un 11,68%, i els comesos amb força van baixar un 13%, fins a un total de 3.401.

tracking