SEGRE

ACCIDENT

Continua greu a l'UCI el jove que es va precipitar a Esterri fent pònting

La caiguda va ser per la ruptura de l’arnès

El pont sobre el riu Noguera Pallaresa on va succeir l’accident.

El pont sobre el riu Noguera Pallaresa on va succeir l’accident.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jove de 25 anys veí de Premià de Mar que dissabte passat es va precipitar al buit a Esterri d’Àneu per un accident de pònting seguia aquest dilluns ingressat a la unitat de cures intensives (UCI) de l’Arnau en estat greu, segons van informar fonts hospitalàries. Per la seua banda, els Mossos d’Esquadra investiguen les causes de l’accident, atribuït a la ruptura de l’arnès, com va informar aquest dilluns aquest diari. El jove formava part d’un grup que havia contractat una empresa d’esports d’aventura, Rafting Catalunya, per practicar pònting. L’accident va tenir lloc en un pont sobre el riu Noguera Pallaresa, entre Esterri d’Àneu i Isil, a la carretera C-147. Fonts de Rafting Catalunya van explicar a SEGRE que la víctima del sinistre es va precipitar al buit al trencar-se l’arnès.

Aquesta va ser la mateixa versió que van donar als Mossos en la seua declaració sobre els fets. Fonts d’aquesta empresa, que opera al Pallars Sobirà des de fa uns dos anys, van subratllar que es tractava d’un arnès nou, amb el qual s’havien fet vuit salts i que havien examinat sense apreciar-hi cap tipus de deteriorament.

L’arnès que es va trencar era nou i els responsables de l’empresa van declarar haver-lo revisat

L’Associació d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà, que integra nombroses empreses d’aquest sector, va assenyalar que Rafting Catalunya no consta entre els seus membres. El president de l’entitat, Florido Dolcet, va apuntar que, si bé aquest tipus d’accidents són excepcionals, seguiran la investigació policial amb interès per detectar qualsevol aspecte en la seguretat que pugui millorar-se. L’alcalde d’Esterri, Ramon Villuendas, va indicar que la pràctica del pònting és freqüent en aquest lloc i que només es va registrar un altre accident fa una dècada. Villuendas va insistir en la seguretat que ofereixen les empreses de la comarca.

tracking