SEGRE

TRANSPORT ORGANITZACIÓ

Fraga recupera les freqüències del bus a Lleida arran de les queixes dels veïns

El servei de les 9.15, que es va suspendre al novembre, s’oferirà de dilluns a dissabte

L’estació d’autobusos de la capital del Baix Cinca.

L’estació d’autobusos de la capital del Baix Cinca.JOSÉ DÍAZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Fraga recuperen a partir d’avui el trajecte de les 9.15 hores de l’autocar que uneix la capital del Baix Cinca amb Lleida, que havia quedat anul·lat el mes de novembre passat després d’una reorganització del servei. La recuperació d’aquest trajecte s’ha reclamat des d’aleshores tant a l’empresa adjudicatària, Franja Aragón (fusió d’Alsa i d’Hife) així com al ministeri de Foment, del qual depèn aquesta competència. L’alcalde de Fraga, Miguel Luis Lapeña, va avançar aquest dilluns que l’adjudicatària ha organitzat de nou els horaris i oferirà el servei de les 9.15 hores a partir d’avui dimarts, tots els dies feiners, de dilluns a dissabte (en aquest cas a les 9.00 hores).

Es tracta d’una reivindicació que tant el director general de Mobilitat i Infraestructures, José Gascón, com l’alcalde de Fraga i l’assemblea local d’Izquierda Unida van traslladar el ministeri. La secció local d’IU va iniciar una recollida de signatures per reclamar la recuperació del trajecte suspès i l’hivern passat va aconseguir reunir-ne més de 800 amb aquesta finalitat. El portaveu de la formació a Fraga, Xandru Sánchez, va mostrar la seua satisfacció pel fet que es recuperi el servei entre Fraga i Lleida que, a més, té parada a Alcarràs.

Sánchez va recordar que la recollida de firmes era provocada per les queixes dels usuaris de la línia, que utilitzen especialment estudiants que es desplacen a la capital del Segrià i pacients aragonesos de l’hospital lleidatà Arnau de Vilanova. Malgrat tot, va incidir que les reivindicacions encara no s’han acomplert del tot, al referir-se als bons de descompte per a estudiants i jubilats i a una parada específica a l’hospital de Lleida, cosa que espera que es s’acabi complint.

tracking