SEGRE

L'activitat de General d'Olis no suposa un perill, segons l'UPC

El director del laboratori del Centre de Medi Ambient de la UPC afirma que la capital de les Garrigues registra valors de la qualitat de l’aire bons

Francesc Xavier Roca i Enric Mir en un moment de la roda de premsa.

L'activitat de General d'Olis de les Borges no suposa un perill per a la salut, segons l'UPCAjuntament de Les Borges Blanques.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’activitat de la planta de General d’Olis i Derivats de les Borges Blanques no suposa un perill per a la salut pública. Les seves emissions estan per sota dels nivells màxims permesos, segons s’extreu de l’estudi realitzat pel doctor Francesc Xavier Roca, director del centre de medi ambient de la Universitat Politècnica de Catalunya.

El doctor Roca, acompanyat de l’alcalde del consistori borgenc, Enric Mir, han dut a terme una roda de premsa on ha afirmat que a través de l’estudi que han dut a terme es pot corroborar que la ciutat de les Borges Blanques registra uns valors bons pel que fa la qualitat de l’aire.

En el transcurs de la roda de premsa, Roca ha afirmat que la planta sí que té un impacte sobre el seu entorn però que els valors de qualitat de l’aire són bons, ja que els compostos que emet la planta no superen els criteris de qualitat. Roca també ha volgut destacar que l’estudi s’ha dut a terme d’una manera totalment independent i que ha estat el primer estudi d’aquestes característiques que s’ha dut a terme a les Garrigues.

Al seu torn, l’alcalde Enric Mir ha volgut “llançar un missatger tranquil·litzador a la població i desmentir l’exageració que s’ha dut a terme aquests últims dies”. “Tal com mostra l’estudi, contrastant informació, no hi ha cap perill per a la salut dels ciutadans”. Mir també ha volgut remarcar que “és la primera vegada en vint anys que tenim resultats científics sobre la composició real de l’aire”.

Seguidament Mir ha afirmat que “tot i alguns episodis forts d’olor l’Ajuntament de les Borges Blanques ha fet un gran pas per adaptar l’activitat de l’empresa, tenim constància d’aquesta evolució i canvi cap a millor”. L’alcalde, ha volgut “denunciar la tergiversació de la realitat i voluntat de desgast polític que està duent a terme IPCENA amb la complicitat de l'oposició”.

L’estudi que s’ha presentat aquest dimarts es divulgarà un cop s’acabi el procés judicial entre l’alcalde borgenc i l’empresa General d’Olis i Derivats. El treball es va fer entre l’octubre del 2015 fins a l’abril del 2016 i els resultats definitius no s’han obtingut fins fa unes setmanes, segons l’ajuntament.

tracking