SEGRE

L'ós Goiat mata un poltre a Vilamòs, a la Val d'Aran

L’animal va ser alliberat al Pallars Sobirà el juny del 2016

El poltre, mort per l'atac de l'ós Goiat.

L'ós Goiat mata un poltre a Vilamòs, a la Val d'AranConselh Generau d'Aran

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ós Goiat, alliberat el juny a Isil (Pallars Sobirà) en el marc del programa de la Unión Europea Piroslife, ha matat un poltre a prop del nucli de Vilamòs (Val d’Aran). Segons el Conselh Generau d’Aran, l’atac s’ha produït cap a les 00.00 hores d’aquest dimarts i ha causat la mort d’un poltre de dos dies de vida, la qual cosa suposa el primer atac d’ós constatat a un cap de bestiar equí.

La mort del poltre ha estat comunicada per un ramader veí de la zona i els tècnics han pogut constatar l’autoria gràcies al seguiment GPS que es realitza d’aquest mascle alliberat fa gairebé un any. El GPS ha fixat amb exactitud la presència de Goiat en el punt on s’ha produït l’atac.

A causa del tipus de moviments que està realitzant, se sospita que Goiat pot anar acompanyat d’una óssa, considerant que aquesta és l’època de zel d’aquesta espècie.

Les localitzacions de les últimes setmanes mostren grans desplaçaments de Goiat cap a França i cap al Pallars Sobirà, moviments que podrien estar justificats per la recerca de femelles en zel.

Aquest atac en el municipi de Vilamòs resitua a Goiat novament a les valls centrals d’Aran, on ha estabilitzat els seus moviments aquests últimes dies, segons explica el Conselh.

tracking