SEGRE

Llum verda a la nova direcció general dels Agents Rurals

El Govern nomena com a nou director general del Cos Marc Costa, especialitzat en polítiques públiques de seguretat

La dona i el fill d’un dels rurals assassinats, Xavier Ribes, ahir en l’acte al costat del president i la consellera Meritxell Serret.

La dona i el fill d’un dels rurals assassinats, Xavier Ribes, ahir en l’acte al costat del president i la consellera Meritxell Serret.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat el Decret de reestructuració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) amb el qual es crea la nova Direcció del Cos dels Agents Rurals, que deixa de ser una sub-direcció de la Direcció General de Forests, i es potencien les polítiques forestals i cinegètiques que depenen d’aquesta Direcció General, que passa a anomenar-se Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi.

Segons la Generalitat, la creació de la Direcció General del Cos d’Agents Rurals respon a la voluntat de reestructurar i enfortir l’organització d’aquest Cos, “fonamental per al país, que s’encarrega de la vigilància i control en la gestió del medi natural, de la protecció i prevenció integrals del medi ambient i actua de policia administrativa especial”. La creació d’aquesta nova Direcció General del CAR és una de les mesures contemplades en el Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals, que el Govern aprovarà en les properes setmanes, i que és resultat del debat intern promogut per la direcció del DARP des del setembre de l’any passat.

El Govern també ha nomenat aquest dimarts Marc Costa com a director general del Cos dels Agents Rurals. Costa, nascut a Vic l’any 1969, és llicenciat en Dret i Ciències polítiques, diplomat en Ciències empresarials i especialitzat en polítiques públiques de seguretat. Professionalment, ha treballat, principalment, als Mossos d’Esquadra.

tracking