SEGRE

PROJECTES

Inverteixen 600.000 € a millorar el curs del riu Set per l'impacte de l'Albagés

Format per petites basses, haurà de comptar amb un cabal ambiental des de la presa

La presa de l’Albagés, pràcticament finalitzada, acumula aigua procedent de pluges i humitats.

La presa de l’Albagés, pràcticament finalitzada, acumula aigua procedent de pluges i humitats.ISMAEL ORIOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat invertirà gairebé 600.000 euros en treballs de restauració del curs del riu Set com a mesura de compensació per les obres del pantà de l’Albagés, gairebé concloses i quan falta un any que la presa entri en servei. L’executiu català ha convocat un concurs per valor de 598.314 euros per a la intervenció de recuperació de l’espai fluvial en el curs del Set al llarg dels municipis del Cogul, Aspa, Alfés, Montoliu de Lleida, Sunyer i Sudanell.

Un estudi encarregat a l’empresa Anhidra sobre els cabals de manteniment del riu Set després de la posada en marxa de la presa el descriu com un riu efímer, amb poques aportacions i format per “un rosari discontinu de petites basses”, en una discontinuïtat causada tant per les seues característiques com per les captacions per a regs de suport aigües a dalt. Malgrat tot, considera que la presa haurà de garantir una aportació de manteniment de 34,9 litres per segon de mitjana, xifra que suposa un petit cabal més o menys continu i deixar anar més aigua de manera periòdica.

La Generalitat, per la seua banda, assumirà durant aquests pròxims mesos els treballs de restauració del sistema natural del riu Set, incloent-hi treballs com estassades, desbrossament de matolls, poda, eliminació de canya, retirada de residus vegetals i runa. Aquests treballs també inclouran la consolidació de talussos, hidrosembra, plantació de vegetació de ribera, formació d’accessos i col·locació d’un faristol informatiu.

tracking