SEGRE

SOBIRANISME

L'AMI veu en els municipis la clau per al referèndum

A Lleida, 190 municipis formen part de l’associació || L’Assemblea d’Electes de Catalunya compta amb 3.000 inscrits

La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, amb la comissió executiva.

La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, amb la comissió executiva.SEGRE-TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, va assegurar ahir que “el municipalisme tindrà un paper determinant i serà un motor clau per garantir que el referèndum se celebra amb total normalitat”. Lloveras va fer aquestes declaracions a Tàrrega després de reunir-se la comissió executiva de l’AMI, associació que a la província de Lleida compta amb 190 municipis, que representen un 82% del total, a més de la Diputació i deu consells comarcals.

La seua presidenta va apuntar que “quan el govern faci la convocatòria del referèndum, els ajuntaments de l’AMI, que són 800 dels 947 que té el país, estarem preparats i a la seua disposició per dur a terme les accions habituals d’un consistori en qualsevol elecció o consulta que se celebra en un país”. Si bé Lloveras no va voler avançar si els ajuntaments es convertiran en col·legis electorals, “hem d’esperar a tenir la legislació corresponent i el decret de convocatòria segons els seus termes”, va apuntar. Lloveras va anunciar que l’Assemblea d’Electes de Catalunya (AECAT), impulsada per l’AMI amb caràcter transversal i oberta a totes les ideologies, té més de 3.000 càrrecs electes inscrits.

La presidenta de l’AMI va dir que els ajuntaments estaran preparats i a la disposició del Govern

A Lleida, a dia 1 d’abril, eren 399 càrrecs, gairebé un 25% del total, que estan inscrits a l’AECAT. La presidenta de l’AMI va insistir que “en una democràcia és lògic que els càrrecs electes puguem treballar conjuntament”. 

Lloveras va explicar que l’AECAT compta ja amb la inscripció de dos regidors del PP de Begues, municipi del Baix Llobregat. Lloveras va dir que “aquests dos càrrecs no independentistes donen una lliçó de democràcia al seu partit. Des de Madrid han de prendre’n nota”. No obstant, els dos regidors implicats, Fernando Moya i Fina Redondo, van explicar que la seua adhesió es devia a un error informàtic, perquè el seu ajuntament està en procés d’implantació de la signatura electrònica i l’empresa que s’encarrega de les gestions els va apuntar sense voler a l’AECAT en lloc de fer-ho a l’IdCat.

tracking