SEGRE

ASTRONOMIA INSTAL·LACIONS

El COU d’Àger inverteix 515.000 euros en una nova exposició sobre astronomia

Amb espais temàtics i simuladors de contaminació lluminosa i cel nocturn

L’actual exposició del COU sobre l’astronomia i el Montsec.

L’actual exposició del COU sobre l’astronomia i el Montsec.COU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell comarcal de la Noguera ha donat llum verda al projecte per canviar l’exposició permanent del Centre d’Observació de l’Univers (COU) d’Àger, que actualment engloba els diferents àmbits de l’equipament juntament amb la geologia, la flora i la fauna de l’entorn del Montsec entre altres aspectes, per una altra exposició permanent dedicada només a l’astronomia amb els últims avenços en interacció i la creació d’espais d’experiències.

La presidenta de l’ens comarcal, Concepció Cañadell, va explicar que el projecte, amb un pressupost de 515.708 euros, ja compta amb una subvenció per al desenvolupament de plans de foment territorial del turisme de 257.800 euros i “per finançar la resta hem sol·licitat altres ajuts a través del programa europeu Interreg”, va dir.

Així mateix, va destacar que si aconsegueixen el doble finançament, es començarà a treballar immediatament perquè a l’inici de la pròxima temporada estigui a punt l’exposició permanent sobre astronomia. Aquesta nova mostra tindrà 100 metres quadrats i cinc espais temàtics, dos d’ells simuladors de contaminació lluminosa i del cel nocturn de Catalunya.

Aquesta actuació està impulsada per incrementar el nombre de visites al Centre d’Observació de l’Univers, que en aquesta novena temporada, inaugurada el mes de març passat, vol batre un nou rècord i arribar als 33.000 visitants, un miler més que l’any passat, quan va registrar la seua millor marca. A més, 3.000 escolars de 66 centres educatius de tot Catalunya tenen programades visites a aquest equipament. Paral·lelament, treballen en el desenvolupament del Pla Estratègic del Montsec per impulsar-lo com un referent internacional de divulgació científica i de turisme astronòmic.

tracking