SEGRE

POLÍTICA PRESSUPOSTOS GENERALS

El PSC reclama l’accés a Lleida des de l’A-14

Presenta 45 esmenes als pressupostos generals per a Lleida i 99 a Catalunya, i Batet assegura que lluitaran “esmena a esmena” per aprovar totes les presentades

Ordeig, Batet i Larrosa durant la presentació de les esmenes.

Ordeig, Batet i Larrosa durant la presentació de les esmenes.PSC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSC va informar ahir que presentaran 45 esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat que fan referència a inversions a Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, mentre que per a tot Catalunya van presentar 99 esmenes per un import de 550 milions d’euros. Així mateix, la coordinadora dels diputats del PSC al Congrés, Meritxell Batet, va explicar que aquests pressupostos “insisteixen en la desprotecció del ciutadà” i que inclouen “poques inversions en partides socials”. Batet va apuntar que treballarien “esmena per esmena” per intentar que s’aprovin totes. El primer secretari de la federació del partit a les comarques de la província, Òscar Ordeig, va denunciar “la política recentralitzadora” del Govern espanyol. Per la seua part, el primer secretari del PSC a Lleida, Fèlix Larrosa, va explicar que “es necessita una capital forta perquè sigui el motor de Ponent”. Entre les esmenes presentades, una fa referència a la connexió de Lleida amb l’A-14 a través de l’A-2, per un import de 600.000 euros. Larrosa va posar èmfasi en el fet que és necessari resoldre la connectivitat de la capital “perquè és fonamental per al desenvolupament de la ciutat” i per millorar el “tràfic de mercaderies i els accessos a les zones industrials”. També reclamen un estudi per a la variant oest de Lleida; inversió a l’autovia de l’N-240 i a la resta de l’A-14 i una estació de ferrocarril ubicada al polígon de Torreblanca i un centre de visitants a Aigüestortes (nou milions).

D’altra banda, la senadora d’ERC Anna Azamar va presentar ahir esmenes als Pressupostos Generals per un import de més de 400 milions. La formació insisteix a millorar “les infraestructures viàries” a les comarques del Pirineu, sobretot l’N-260.

tracking