SEGRE

HISTÒRIA

Tot a punt a Castellserà per celebrar la Festa del Bandoler

Imatge d’arxiu de la Festa del Bandoler.

Imatge d’arxiu de la Festa del Bandoler.X.S

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Castellserà ultima els preparatius de la tretzena Festa del Bandoler, que se celebrarà el cap de setmana que ve en aquesta localitat de l’Urgell.

Segons va explicar aquest diumenge diumenge l’alcalde de Castellserà, Marcel Pujol, enguany es posarà especial interès en els espectacles de les danses que es representaran tant dissabte a la tarda com diumenge al matí. L’alcalde va explicar que es pretén que hi hagi un bon relleu en les danses incorporant-hi els més joves.

Els veïns del poble es vesteixen com ho feia la gent a l’època dels bandolers

D’altra banda, seguint amb la tendència de l’any passat, l’organització vol potenciar aquesta edició el Recinte Bandoler, que engloba la plaça Major, la plaça del Racó d’Antany i l’entorn de l’edifici de la Panera.

La Festa del Bandoler està declarada d’interès comarcal i rememora els fets que van tenir lloc a la localitat, a finals del segle XV i principis del segle XVI, relacionats amb els bandolers especialment un, fill de la localitat de Castellserà que es deia Perot d’Argensola.

Per la seua banda, els veïns de la localitat de l’Urgell es vesteixen d’època per donar encara més credibilitat a la Festa del Bandoler, que porta els visitants a traslladar-se als segles XV i XVI.

tracking