SEGRE

FERROCARRIL

La línia de Manresa, sense trens 5 hores al trencar-se la catenària

Quatre combois i 130 passatgers afectats i ja són 38 anul·lats o amb retard enguany

Operaris d’Adif van reparar la catenària arrancada per un camió a Tàrrega.

Operaris d’Adif van reparar la catenària arrancada per un camió a Tàrrega.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un camió va arrancar aquest dilluns a Tàrrega la catenària que aporta electricitat a la línia de Manresa i va impedir circular a quatre trens, els 130 passatgers dels quals van ser traslladats en autocars entre Mollerussa i Calaf. Amb aquest accident, són ja 38 els trens amb retards o anul·lats des del gener passat, una situació que provoca queixes entre els usuaris.

Uns 130 viatgers de la línia ferroviària de Manresa (R12) van recórrer aquest dilluns en autocars el tram entre Mollerussa i Calaf, segons dades de Renfe. Un camió va arrancar al migdia la catenària que subministra electricitat als trens al travessar un pas a nivell a Tàrrega, la qual cosa va impedir la circulació de quatre combois fins que operaris d’Adif la van reparar, passades les 17.00 hores. Aquesta incidència se suma a altres accidents fortuïts, avaries en trens i en la infraestructura ferroviària, actes vandàlics i altres problemes que, des del mes de gener passat, han ocasionat retards i cancel·lacions en un total de 38 combois d’aquesta línia des del mes de gener passat. Aquesta situació ocasiona queixes dels usuaris.

El conductor del camió va fugir després de trencar la catenària que sobrevola el pas a nivell al costat de l’abocador comarcal, a uns tres quilòmetres de Tàrrega. Operaris d’Adif van acudir a reparar-la i van completar els treballs passades les 17.00, mentre que Renfe va habilitar un transport alternatiu en autocars entre Mollerussa i Calaf. L’autobús que va substituir el primer tren cancel·lat va arribar a Tàrrega amb un retard d’uns deu minuts i va haver de ser el conductor del vehicle qui va anunciar als passatgers l’avaria, ja que els viatgers a l’andana no havien rebut cap avís ni a través de megafonia ni de les pantalles a l’estació.

Els viatgers van ser traslladats en bus entre Mollerussa i Calaf i el camió va fugir

Una de les passatgeres que van pujar a aquest autocar a Tàrrega, Lidia, va lamentar l’absència d’informació “malgrat haver preguntat” i va assenyalar que, si bé va poder arribar a Lleida a l’hora prevista, els retards en trens entre la capital de l’Urgell i la del Segrià són freqüents. “Sempre passa alguna cosa”, va apuntar. Com ella, altres viatgers lamentaven que agafar un servei de transport regular es converteixi sovint en un viatge atzarós. A aquests quatre trens cancel·lats aquest dilluns se n’hi sumen 34 que han patit retards d’entre 15 minuts i més d’una hora o bé han quedat suspesos des de principis d’aquest any en aquesta línia ferroviària, segons dades d’incidències de la Generalitat.

Algunes d’aquestes incidències es deuen a causes alienes a la Renfe i a Adif, propietària de la infraestrcutura, tal com va succeir aquest dilluns. En canvi, almenys mitja dotzena van tenir el seu origen en avaries als trens que recorren aquesta línia, mentre que un mínim de cinc s’atribueixen a problemes en la infraestructura ferroviària al llarg del traçat entre Lleida i Barcelona. Val a recordar que, fa un any, la via va quedar tallada dos mesos per enfonsaments en un terraplè entre Tàrrega i Cervera.

Dades

  • 5 hores d’avaria. Els operaris d’Adif van restablir el proveïment elèctric passades les 17.00, una mica més de cinc hores després de la ruptura.
  • 8 cancel·lats i retard en 30. La línia ha patit la cancel·lació de 8 trens des del gener, 4 ahir. Uns altres 30 s’han retardat entre 15 i 85 minuts.
Operaris d’Adif van reparar la catenària arrancada per un camió a Tàrrega.

Operaris d’Adif van reparar la catenària arrancada per un camió a Tàrrega.X. SANTESMASSES

Operaris d'Adif van reparar la catenària arrancada per un camió a Tàrrega.

Operaris d'Adif van reparar la catenària arrancada per un camió a Tàrrega.JOAN JÓMEZ

tracking