SEGRE

GESTIÓ

Salut desencalla la contractació del cap dels hospitals del Pirineu

Malgrat un recurs de Compromís pel Pirineu que demanava “mesures cautelars” i va paralitzar el procés || A la Seu assumirà la gerència i a Tremp, la direcció

Imatge d’arxiu de l’Hospital de la Seu d’Urgell.

Imatge d’arxiu de l’Hospital de la Seu d’Urgell.C. SANS

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell d’administració de l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) va aprovar aquest dilluns la contractació de Francesc Guerra com a nou gerent responsable del Sant Hospital de la Seu d’Urgell i director de l’Hospital Comarcal de Pallars, a Tremp, malgrat el recurs presentat per Compromís pel Pirineu, que sol·licitava al jutge “mesures cautelars” contra el nomenament de Guerra i reclamava dedicació exclusiva per a cada hospital.

Aproven el contracte executant l’acord del seu nomenament, que es va fer al març

Compromís pel Pirineu (que reuneix llistes independents afavorides pel PSC) va demanar suspendre la contractació d’un director compartit per als hospitals dels dos municipis per evitar un procés que “podria presentar irregularitats i indefinicions” i al considerar que aquesta decisió de compartir gerent podria perjudicar la qualitat assistencial dels dos centres. Durant el consell d’administració, l’alcalde de Tremp i membre del consell Joan Ubach va defensar que “independentment” del recurs la contractació del gerent havia de tirar endavant “perquè els dos centres no poden estar tant de temps sense gestionar”, va dir. “El jutge no s’hi ha pronunciat encara i malgrat que el procés ha estat paralitzat existeix la necessitat de tenir un gerent”, va dir Ubach.

De fet, la Fiscalia va comunicar aquest dilluns a GSS que el recurs de Compromís del Pirineu s’havia de presentar al jutjat contenciós administratiu i no per la via civil, tal com es va fer, va explicar Ubach. El mes de març passat, Salut va ratificar el nomenament de Francesc Guerra, que s’havia d’incorporar al seu lloc de treball el dia 3 d’abril i va ser qui va proposar compartir la gerència dels dos centres hospitalaris.

Per la seua part, membres de Compromís del Pirineu van assenyalar que no existeix cap conveni entre l’Hospital Comarcal de Tremp i la Fundació del Sant Hospital de la Seu que permeti compartir gerència entre un centre públic i un de privat, ja que tenen una naturalesa jurídica diferent, van apuntar.

La falta de gerència causa malestar i retarda obres a la Seu La paralització del procés de contractació del gerent responsable dels dos centres hospitalaris ha causat malestar entre els treballadors i ha retardat obres a l’Alt Urgell. De fet, el comitè d’empresa de l’Hospital Comarcal de Tremp va presentar la seua queixa al considerar que no podien estar tant de temps sense gerent, ni portar a terme una bona gestió, malgrat disposar dels directors d’àrea. D’altra banda, la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell té pendent la remodelació de l’àrea residencial per a la tercera edat, el projecte de la qual està aprovat des de l’any passat. De fet ja es va traslladar a l’octubre els ancians ingressats a la unitat sociosanitària a l’espera de començar la remodelació de la residència, que permetrà augmentar les places de la residència de 14 a 40.

tracking