SEGRE

PATRIMONI

Granyena recupera per als veïns una església romànica abandonada

Datada al segle XII, va allotjar una fusteria, una ferreria i fins i tot un habitatge

L’església romànica de Sant Miquel, a Granyena de les Garrigues.

L’església romànica de Sant Miquel, a Granyena de les Garrigues.A. G. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Granyena de les Garrigues ha aprovat el projecte d’execució de la tercera fase de les obres a l’església romànica de Sant Miquel, amb l’objectiu de convertir-la en un local social. Els treballs consistiran en la rehabilitació dels interiors i l’adequació dels banys per aconseguir que l’edifici pugui acollir actes com presentacions i xarrades.

El consistori espera poder comptar amb l’ajuda de l’IEI per finançar el cost de les obres, que ascendeix fins als 20.416 euros. L’alcalde de la localitat, Francesc Esquerda, va explicar aquest dimarts que l’antic temple va deixar de ser propietat del bisbat després de l’amortització de Mendizábal al segle XIX i des de llavors s’hi ha allotjat una ferreria, una fusteria i un habitatge, i des dels anys cinquanta del segle passat es trobava abandonat, fins que a mitjans dels noranta els propietaris van decidir cedir l’equipament perquè el consistori s’encarregués de la cura del patrimoni.

D’altra banda, el bisbat d’Urgell va explicar aquest dimarts que estudiarà mesures urgents per eliminar el perill que l’ajuntament de Fígols i Alinyà assegura que hi ha a l’església de Sant Víctor de Fígols. Pel que fa a la rehabilitació de la teulada d’aquest temple i el de Sant Romà de Perles, la delegada de Patrimoni del bisbat, Clara Arbués, va explicar que sol·licitaran ajudes per rehabilitar el temple de Perles i després el de Fígols.

La rehabilitació del temple de la Granja costarà uns 88.000 euros El bisbat de Lleida va informar aquest dimarts que les obres a l’església de Sant Jaume de la Granja d’Escarp, tancada al públic des de principis d’abril, costaran aproximadament 88.000 euros i els treballs consistiran en la substitució de les bigues en mal estat per unes de noves. Des del bisbat de Lleida van apuntar que el finançament dels treballs encara no està clar, malgrat que l’alcalde, Manel Solé, va explicar que ells s’oferiran com a mediadors entre el bisbat i les administracions per aconseguir ajudes per poder finançar les obres.

tracking