SEGRE

Tres detinguts per cultivar 4.500 plantes de marihuana a Puiggròs

La plantació ocupava prop de 1.000 metres quadrats i la instal·lació elèctrica estava connectada de manera fraudulenta a la xarxa general

La plantació de 'maria' descoberta a Puiggròs.

Tres detinguts per cultivar 4.500 plantes de marihuana a PuiggròsMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir dilluns a Puiggròs (Garrigues) dos homes de 34 i 55 anys i una dona de 21 anys, dos de nacionalitat sèrbia i el tercer croata, amb domicili desconegut, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Segons ha explicat la policia catalana, la investigació es va iniciar a principis d'aquest mes de maig, després de tenir coneixement que en unes naus aparentment abandonades, situades a l'altura del quilòmetre 8 de la carretera LV-200, a Puiggròs, hi hauria una important plantació de marihuana. Aquesta informació va quedar corroborada pels Mossos després d'un seguit d’indagacions i un dispositiu de vigilància que va permetre confirmar les sospites.

Durant la tarda de dilluns els mossos van detenir una parella que cuidava les plantes dins d’una de les naus. Posteriorment van localitzar una tercera persona a l'exterior, la qual va intentar fugir en detectar la presència policial. Tots tres serien els presumptes responsables del cultiu de les plantes de marihuana.

Dimarts al matí es va fer una entrada i perquisició a l'interior de les dues naus, una d'uns 700 metres quadrats i l'altra d'uns 300 metres quadrats. Durant l’escorcoll, els agents van trobar unes 4.500 plantes de marihuana, en diferents estats de creixement, 5.200 euros en efectiu i dos pistoles detonadores. Al lloc hi havia gran quantitat de làmpades, ventiladors, generadors elèctrics, transformadors, un sofisticat sistema de reg, adobs i productes fitosanitaris.

Tot el sistema elèctric per mantenir la plantació estava connectat de manera fraudulenta a la xarxa elèctrica.

Els detinguts passaran aquest dimecres a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

Una vista de part de la plantació de marihuana de Puggròs.

Tres detinguts per cultivar 4.500 plantes de marihuana a PuiggròsMossos d'Esquadra

La instal·lació estava connectada il·legalment a la xarxa elèctrica.

Tres detinguts per cultivar 4.500 plantes de marihuana a PuiggròsMossos d'Esquadra

tracking