SEGRE

CONTRABAN

Tres detinguts a Tàrrega amb una partida de 741.600 € en tabac il·legal

És el 75% del valor dels decomissos de tot el 2016 || Els 185.400 paquets van arribar al port de Barcelona ocults en un contenidor procedent dels Estats Units

El tabac va arribar a aquest magatzem situat als afores de Tàrrega

El tabac va arribar a aquest magatzem situat als afores de TàrregaAGENCIA TRIBUTARIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de l’Agència Tributària han detingut tres persones a Tàrrega per la seua suposada relació amb un magatzem en el qual hi havia 185.400 paquets de tabac de contraban de diferents marques procedents dels Estats Units, amb un valor de mercat de 741.600 euros, la segona partida més gran dels últims anys a les comarques de Lleida, que representa el 75% del total confiscat en tot l’any passat.

La intervenció es va iniciar per Vigilància Duanera de l’Agència Tributària a Barcelona, al realitzar una anàlisi documental d’una importació procedent dels Estats Units, que van infondre sospites als funcionaris. Concretament, es tractava d’un contenidor que va arribar al port de Barcelona i que teòricament havia de contenir plàstics. Van procedir a obrir-lo i van trobar-hi uns sacs que contenien 185.400 paquets de tabac de les marques Westpont i Fisher, a més del plàstic declarat. Al tractar-se d’un delicte de contraban, es va acordar l’entrega vigilada del contenidor.

Aquest va ser seguit des del port de Barcelona fins que va arribar als voltants de Tàrrega, on es va descarregar la mercaderia en un magatzem el passat 21 d’abril. Van participar-hi funcionaris de les Unitats de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària a Barcelona, Tarragona i Lleida, i es va detenir en aquest magatzem tres persones per un presumpte delicte de contraban de tabac. Dos d’ells són de nacionalitat espanyola i un, de nacionalitat brasilera. Entre els detinguts hi ha l’administrador de l’empresa que havia realitzat la importació.

Contrabandista andorrà reincident La Guàrdia Civil va detenir dilluns a Ariza (Saragossa) un veí d’Andorra de 57 anys que portaven un totterreny carregat amb 6.000 paquets de tabac de contraban valorats en més de 24.000 euros. L’home tenia antecedents policials per contraban. El vehicle va ser interceptat durant un control a l’autovia A-2. D’aquesta forma, el tabac estava ocult dins de dotze grans bosses d’escombraries.

El tabac va arribar a aquest magatzem situat als afores de Tàrrega

El tabac va arribar a aquest magatzem situat als afores de TàrregaAGENCIA TRIBUTARIA

tracking