SEGRE

MILLORES

El Cogul convertirà l'escola pública, tancada fa un any, en un vetllatori

Repararà el campanar de cara a la Trobada de Campaners comarcal del 17 de juny

El campanar del Cogul, on també es preveu actuar.

El campanar del Cogul, on també es preveu actuar.A.E. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament del Cogul vol convertir l’escola de la població, tancada fa gairebé un any per falta de alumnes, en un vetllatori. Amb aquesta finalitat, ja ha demanat a la conselleria d’Ensenyament que cedeixi al municipi les instal·lacions, que descarta reobrir com a col·legi, una cosa a què el Govern no ha posat objeccions, segons va explicar l’alcaldessa, Núria Civit.

El consistori està immers en la tramitació de documents que acreditin que els terrenys en els quals s’aixeca el col·legi són municipals per poder abordar el projecte. Actualment, els difunts es vetllen als domicilis particulars, principalment, o es traslladen al tanatori de Lleida. El Cogul ja va redactar un projecte de tanatori el 2013 que superava els 90.000 euros d’inversió. Aquesta iniciativa aconseguirà abaratir costos i reutilitzar instal·lacions per donar un servei bàsic als veïns.

En un altre ordre de coses, l’ajuntament busca subvencions per a millores al campanar de l’església, en concret a les escales, que cal assegurar, la qual cosa requereix arreglar esglaons i posar baranes, i s’hi han de col·locar sistemes de protecció de les campanes, cosa que comportarà tancar els finestrals per evitar que hi entrin els coloms i deteriorin aquest espai.

En aquest sentit, l’alcaldessa va assenyalar que les obres suposaran una inversió d’uns 10.000 euros i han d’estar llestes per al 17 de juny, data en què la població acollirà la Trobada de Campaners de les Garrigues. D’altra banda, el consistori ha fet una crida als joves pintors perquè decorin les parets buides d’edificis de la població igual com es fa a Penelles, a la Noguera, dins del Festival de Murals i Art Rural GarGar (vegeu SEGRE del 30 d’abril).

tracking