SEGRE

SEGURETAT PREVENCIÓ

Hostaleria insta els seus associats a complir les normes sobre inflables

Preocupació entre els empresaris del sector arran de l’accident mortal de Caldes de Malavella || Tècnics de la Paeria revisen aquestes atraccions a les firetes

Array

ArrayMAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’accident de l’inflable de Caldes de Malavella, en el qual va morir una nena i sis nens més van resultar ferits, ha causat preocupació entre empresaris d’hostaleria i firaires que utilitzen aquest tipus d’atraccions. Des de la Federació d’Hostaleria de Lleida, van explicar que en els últims dies han rebut nombroses consultes d’establiments que compten amb inflables per assegurar-se que compleixen la normativa. “Nosaltres també hem actuat i els hem enviat un correu electrònic recordant-los i advertint-los que hi ha una normativa que han de complir”, va apuntar Ramon Solsona, gerent de la federació. I és que cada vegada són més els restaurants que disposen d’aquest tipus d’atraccions, que s’han posat de moda per atreure clients, especialment en celebracions com ara casaments, batejos, comunions i aniversaris. “Fins ara l’habitual era que el responsable llogués l’inflable a una empresa [en aquest cas, és aquesta la responsable de complir la normativa i de disposar dels permisos i d’un monitor], malgrat que ara molts comencen a adquirir-los en propietat”, va assegurar Solsona. A la mateixa pàgina web de l’entitat, també informen els seus associats de les normes d’obligat compliment.

Per la seua part, la Paeria ha inspeccionat, com ja fa habitualment, totes les atraccions de les firetes, inclosos els inflables. Els seus propietaris han d’aportar els documents corresponents. “Es passa un doble control, el propi que té cada instal·lació i la revisió per part dels tècnics municipals”, va explicar el president de l’associació de firaires, Hugo García, que va reconèixer que “aquest tipus de successos creen una mala publicitat. Aquí sempre estan controlades per un monitor i ben ancorades”.

Els inflables han de complir una norma europea (UNE-EN 14960:2007) que ha assumit l’Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENC), que indica com s’han de construir castells, els requisits d’instal·lació i les mesures de seguretat, entre altres aspectes. També s’ha de sol·licitar la llicència municipal a l’ajuntament, instal·lar-los seguint les instruccions i complir les condicions tècniques establertes per la Generalitat de Catalunya (article 39 del Decret 112/2010), que, per exemple, obliga a tenir-los assegurats amb responsabilitat civil i tenir també un monitor que vetlli per la seguretat, entre d’altres.

tracking