SEGRE

CURS 2017-2018

Mollerussa tindrà un cicle únic a Espanya d'FP per treballar la pedra

Formarà especialistes en l’extracció, manipulació i col·locació d’aquest material || L’institut Torrevicens de Lleida ciutat n’estrenarà un d’Anatomia Patològica

Un operari en una de les pedreres de Vinaixa.

Un operari en una de les pedreres de Vinaixa.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’institut Mollerussa de la capital del Pla d’Urgell estrenarà el curs vinent un cicle d’FP de grau mitjà de Pedra Natural únic a Espanya. El director dels serveis territorials d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, va explicar que formarà especialistes en extracció, manipulació i col·locació de pedra, no artistes picapedrers. Aquest cicle compta amb el suport dels gremis de la pedra i dels àrids de Catalunya i Cullerés va afirmar que esperen oferir-lo en modalitat dual, la qual cosa suposa que els alumnes es formen en part a les indústries del sector.

Va destacar que a l’institut Mollerussa ja imparteixen cicles de la família de la indústria extractiva, així com la importància de pedreres com les de la Floresta o Vinaixa. A més a més, va apuntar que la seua voluntat és arribar a acords amb els responsables de la Seu Vella i la Sagrada Família perquè els alumnes puguin fer-hi pràctiques.

L’oferta d’FP a la província de Lleida augmentarà també en uns altres quatre cursos, un dels quals és la primera vegada que s’imparteix a la província (encara que ja es troba en nou centres de Cataluya). Es tracta del cicle de grau superior d’Anatomia Patològica i Radiodiagnòstic que oferirà l’institut Torrevicens de la capital del Segrià, a causa de la demanda del sector. Cullerés va destacar que completarà els cicles de la família sanitària que ja imparteix aquest centre. A més, l’institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell estrenarà un cicle superior de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma i l’Hug Roger III de Sort, un de grau mitjà d’Activitats Comercials i un altre de superior de Guia, Informació i Assistència Turística.

Ensenyament vol que el cicle de pedra sigui dual i preveu convenis amb la Seu Vella i la Sagrada Família

Amb aquestes novetats, els centres de la província impartiran al voltant de cent trenta-cinc cicles d’FP amb unes trenta places cada un, la qual cosa suposa una oferta total de més de quatre mil places, segons Cullerés. En el conjunt de Catalunya, el curs vinent hi haurà quaranta-cinc cicles nous i l’oferta d’FP i Batxillerat s’incrementarà a 1.316 places respecte a aquest curs, va assenyalar al consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, que va aprofitar per denunciar que la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa “desprestigia” l’FP.

D’altra banda, el PSC reclama a Ensenyament que “doni explicacions” sobre les actuacions per retirar el fibrociment detectat a cent noranta-tres escoles de Lleida i sobre la gestió dels menjadors escolars.

Les claus

  • Preinscripció. La preinscripció per a Batxillerat i FP de grau mitjà arranca el proper dia 16 de maig i finalitza el 24. Per a l’FP superior és del 25 al 31. Aquest any, Ensenyament ha eliminat la preinscripció del mes de setembre. La matrícula serà del 4 a l’11 de juliol a Batxillerat i grau mitjà i del 13 al 20 en grau superior.
  • Increment d’alumnes. Els alumnes de Batxillerat han augmentat un 8,9% des de l’inici del curs 2010-2011, un 26,8% els d’FP de grau mitjà i els de superior, un 32,1%. 
tracking