SEGRE

CIUTADANIA

Presentades les al·legacions al Reglament de Participació

D’ERC, MES i CUP, a l’oposició de Cervera

Un moment de la presentació d’al·legacions a la Paeria.

Un moment de la presentació d’al·legacions a la Paeria.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tres grups municipals dels quatre que hi ha a l’oposició a la Paeria de Cervera, ERC, MES i la CUP, van presentar ahir una vintena d’al·legacions contra el nou Reglament de Participació Ciutadana que l’equip de govern va aprovar de forma inicial el 4 d’abril. D’aquestes, cinc són conjuntes entre els tres grups, de les quals una és una al·legació a la totalitat del reglament. També han presentat tres al·legacions al Reglament Orgànic Municipal (ROM), per separat i una cada partit.

Segons Joan Santacana, d’ERC, “aquest nou reglament aporta poques novetats respecte al del 1995, tan sols incorpora la participació ciutadana en els plens quan aquests finalitzin”. Va afegir que els tres grups de l’oposició aposten per incrementar més la participació.

Entre les propostes hi ha, entre altres mesures, la intervenció real dels ciutadans en els plens, l’elaboració de pressupostos participatius, la introducció de la figura del síndic de greuges municipal i el caràcter semivinculant de la Paeria en els processos participatius.

Jordi Pons, de la CUP, va explicar que en els plens demanen que ciutadans i entitats puguin intervenir en els diferents punts i no només al final, participar en les preguntes i presentar mocions.

tracking