SEGRE

MUNICIPIS MEDI AMBIENT

Reclamen un carnet per plegar caragols a Alfarràs

Petició de l’associació Acció Social, que reuneix el col·lectiu gitano || Plantegen crear una cooperativa al municipi

Un moment de la reunió a la sala d’actes del consistori.

Un moment de la reunió a la sala d’actes del consistori.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació Acció Social Alfarràs va convocar aquest dijous una reunió del col·lectiu gitano per parlar de la recollida de caragols i els problemes amb què es troben per poder fer-ho, perquè en municipis com Almenar, Arbeca i Castellnou de Seana està prohibit. A la trobada van plantejar la possibilitat de crear una acreditació que identifiqui aquells que es dediquen exclusivament a plegar caragols, per evitar conflictes amb les autoritats, que en repetides ocasions els han impedit emportar-se els caragols que havien collit.

El president de l’associació Fem Progrés (una altra associació del col·lectiu gitano), Fernando Nouvilas, va parlar de la creació d’una cooperativa i una granja de caragols amb denominació d’origen d’Alfarràs. Per la seua part, el president de l’Associació Futur, Paco Salazar, va apuntar que el col·lectiu d’Alfarràs s’ha dedicat sempre a plegar caragols i va aprofitar, al seu torn, per demanar als agricultors que contractin com a temporers a la campanya de la fruita membres del col·lectiu.

Així mateix, va demanar la implicació dels polítics per assegurar una ocupació a les famílies gitanes. En aquest sentit, a l’acte van assistir alguns representants polítics. El portaveu del PDeCAT a Alfarràs, Joan Carles Garcia, va explicar que volien escoltar les propostes i que treballarien per ajudar-los en la mesura possible.

tracking