SEGRE

METEOROLOGIA

Un aiguat provoca despreniments a la C-28 i l'avinguda de rius

Les nevades tornen a cotes altes del Pallars Sobirà i granissa en 4 comarques del pla || El cabal de la Pallaresa, la Ribagorçana i la Garona es multiplica i la pluja supera els 50 litres per metre quadrat

L’avinguda de la Pallaresa no va impedir la pràctica del ràfting.

L’avinguda de la Pallaresa no va impedir la pràctica del ràfting.F. D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tempestes breus i molt localitzades, en forma d’aiguats acompanyats de forts vents al llarg del dia d’aquest dijous, van provocar despreniments de roques que van obligar a donar pas alternatiu a la carretera C-28 al seu pas per Alt Àneu i van afavorir una forta avinguda del cabal de la Noguera Pallaresa, de la Garona i dels seus respectius afluents. Les precipitacions van caure en forma de neu en cotes altes del Pallars Sobirà, mentre que, a les comarques del pla, la pluja va estar acompanyada de granís al Segrià, el Pla, l’Urgell i les Garrigues, on va ocasionar danys a l’agricultura encara per determinar (més informació a la pàgina 22). Els Bombers van fer un total de set sortides al llarg del dia per incidències derivades del temporal.

Despreniments de terra i roques a la variant dels Avets de la C-28 van obligar a donar pas alternatiu en dos ocasions al llarg del dia, al matí i a la tarda. Així ho van explicar fonts del departament de Territori i Sostenibilitat, que van assenyalar que van ser d’escassa magnitud i que procedien d’un barranc proper a la calçada. Van afegir que es donen amb freqüència a la primavera, durant l’època de desglaç.

El vent va provocar la caiguda d’un arbre de grans dimensions a la plaça Constitució de Lleida i també van caure arbres al nucli de Raimat. Els Bombers van retirar troncs i branques a l’N-240 a Almacelles i a Gimenells, mentre que van drenar aigua acumulada al carrer Calvari d’Alguaire.

Les pluges van deixar 52 litres per metre quadrat al Pont de Suert i 32,5 a Sort. Van caure fins a 24,2 a la Seu, mentre que Lleida va registrar entre 12 i 19 litres, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya.

El cabal de la Garona va passar d’1,2 metres cúbics per segon a més de 13, mentre que a la Noguera Ribagorçana va passar de 17 a 55. La Pallaresa va partir d’una mitjana de 15 i va superar els 26 al seu pas per Escaló, segons dades de la CHE. L’augment del cabal en aquest últim no va impedir els descensos de ràfting. Estava dins dels límits que l’associació d’esports d’aventura del Sobirà considera segurs.

L’avinguda de la Pallaresa no va impedir la pràctica del ràfting.

L’avinguda de la Pallaresa no va impedir la pràctica del ràfting.F. D.

L’avinguda de la Pallaresa no va impedir la pràctica del ràfting.

L’avinguda de la Pallaresa no va impedir la pràctica del ràfting.F. D.

tracking