SEGRE

SUCCESSOS ESPORTS D?AVENTURA

Els Mossos d'Esquadra porten al jutjat l'accident de pònting d'Esterri

Al concloure que la ruptura de l’arnès va ser la causa per la qual el jove va caure a la Noguera Pallaresa || La investigació se centra ara a saber per què es va trencar

Imatge d’arxiu d’Esterri d’Àneu.

Imatge d’arxiu d’Esterri d’Àneu.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’accident de pònting ocorregut el passat 29 d’abril a Esterri d’Àneu i en el qual un jove de 25 anys de Premià de Mar va resultar ferit en estat crític es va produir al trencar-se l’arnès que subjectava la víctima. Així ho conclou l’atestat inicial que han elaborat els Mossos d’Esquadra i que determina que aquesta va ser la causa del tràgic succés, provocant que el jove caigués des d’aproximadament uns 10 metres d’altura al llançar-se des d’un pont situat a la sortida de la localitat.

La unitat de la policia autonòmica ha enviat ja l’atestat al jutjat per a la seua instrucció i la investigació se centra ara a determinar quin va ser el motiu pel qual es va trencar l’arnès que estava utilitzant el jove per practicar aquest esport d’aventura. Tot just l’endemà que ocorregués l’accident, l’empresa Ràfting Catalunya, amb la qual el jove i el grup de persones que l’acompanyaven havien contractat l’activitat, ja va atribuir el succés a la ruptura d’aquest sistema de seguretat. Fonts d’aquesta firma, que fa uns dos anys que opera al Pallars Sobirà, van subratllar en el seu moment que es tractava d’un arnès “nou, amb què només s’havien fet vuit salts” i que l’havien examinat prèviament sense observar-hi cap tipus de deteriorament.

La víctima va anar-hi amb un grup de gent i havien contractat l’activitat amb una empresa especialitzada

Per la seua part, fonts del Consell Català de l’Esport van apuntar a aquest diari que de moment no han rebut cap denúncia per aquests fets i que no s’han plantejat obrir cap expedient o investigació d’ofici.

Els fets van ocórrer cap a les vuit de la tarda del dissabte 29 d’abril en un pont situat a la sortida del municipi (aproximadament a un quilòmetre de l’entrada) i on és habitual que es dugui a terme aquesta pràctica de risc. Quan el jove es disposava a saltar, l’arnès de seguretat que portava es va trencar, fet que va provocar que es precipités al buit des d’aproximadament uns nou metres.

El jove, a l’UCI de traumatologia de l’hospital Vall d’Hebron

El jove que va resultar ferit en l’accident, de 25 anys i originari de Premià de Mar, va ser traslladat dijous a la Unitat de Cures Intensives de traumatologia de la Vall d’Hebron, segons van informar a aquest diari fonts hospitalàries. Estava des del dia dels fets a l’Arnau de Vilanova, on havia estat evacuat per una ambulància del Servei d’Emergències Mèdiques, i presentava una contusió toràcica, un traumatisme cranioencefàlic i diverses fractures.El jove formava part d’un grup de persones que havien contractat els serveis d’una empresa d’esports d’aventura, Ràfting Catalunya, per practicar pònting a Esterri d’Àneu. Va saltar des del pont situat sobre la Noguera Pallaresa entre Esterri i Isil, a la carretera C-147, un lloc habitualment escollit pels amants d’aquesta pràctica de risc.

tracking