SEGRE

TURISME PROMOCIÓ

La comarca preveu estrenar a l’estiu el Camí de Sant Jaume

De França a Aragó per Aran i Ribagorça, per l’N-230 i l’N-260

El Camí de Sant Jaume al seu pas per Vilaller, a l’Alta Ribagorça.

El Camí de Sant Jaume al seu pas per Vilaller, a l’Alta Ribagorça.J.LL.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les comarques de l’Alta Ribagorça i la Ribagorça oscenca, la Val d’Aran i les zones de Comenge, a França, ja treballen per recuperar i rellançar el Camí de Sant Jaume des de Sant Bertran de Comenge a Roda d’Isàvena aquest estiu.

Es tracta d’un projecte impulsat per l’Associació d’Amics del Camí de Sant Jaume a Aran. Preveu un itinerari de 150 quilòmetres a peu i 170 en bici passant per senders registrats, el Camin Reiau i camins pròxims a la Garona per unir les poblacions d’interès. L’estat de les rutes és immillorable, per la qual cosa la inversió serà mínima. La Diputació d’Osca ja ha iniciat els tràmits per convertir el tram aragonès en un sender turístic. Serà necessari donar solució als encreuaments amb l’N-230 i l’N-260, així com altres vies locals i el pas pel túnel de Vielha.

Es preveu, així mateix, una parada a la boca nord i la instal·lació de passarel·les i senyalitzacions per avisar del pas de pelegrins.

Els impulsors preveuen sol·licitar subvencions de la UE, al tractar-se d’un projecte transfronterer. Els promotors tornaran a reunir-se el 14 de juny per definir itineraris, campanyes de promoció i crear un grup de seguiment.

tracking