SEGRE

TRADICIÓ

La Festa del Bandoler tindrà l'any que ve una dansa amb música pròpia

El certamen rep uns tres mil visitants en la tretzena edició

Diversos participants van interpretar una de les danses populars recuperades.

Diversos participants van interpretar una de les danses populars recuperades.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Castellserà crearà una dansa específica per a la Festa del Bandoler que tindrà música pròpia i la preveu estrenar l’any vinent, segons va anunciar aquest diumenge l’alcalde, Marcel Pujol. La festa va tancar la tretzena edició, que va atreure tres mil visitants. Una de les novetats va ser l’estrena de dos danses populars catalanes a càrrec d’un grup d’adults de Castellserà.

El primer edil va explicar que “l’objectiu és motivar els més petits perquè s’involucrin en la festa”. La Festa del Bandoler ja oferia danses infantils, a les quals aquest any s’han sumat les dels adults. La Festa del Bandoler va retre homenatge, amb l’entrega del Pedrenyal d’Honor, a la Trobada de Grups de Recreació Medieval de Ciudadilla, que fa unes setmanes va celebrar la quinzena edició. L’alcalde va destacar l’esforç d’aquest poble també de l’Urgell per organitzar aquesta trobada. Va afegir que “hem de valorar i potenciar el que ens és proper”.

Va recollir el guardó l’alcalde de Ciutadilla, Òscar Martínez, juntament amb una representació dels Hospitalers, grup de recreació medieval, i responsables de l’Associació d’Amics del Castell. Amb la Festa del Bandoler, Castellserà rememora fets de finals del segle XV i principis del XVI relacionats amb els bandolers i amb el cap de quadrilla, Perot d’Argençola, fill de Castellserà.

tracking