SEGRE

CIVISME

La Seu d'Urgell va registrar el 2016 cinc vegades més queixes per soroll nocturn

Les defecacions de gossos encapçalen les comunicacions al síndic municipal

Àngel Rubio va presentar ahir la memòria d’actuacions del 2016.

Àngel Rubio va presentar ahir la memòria d’actuacions del 2016.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El síndic municipal de Greuges de la Seu, Àngel Rubio, va presentar aquest dilluns la memòria de l’activitat realitzada durant el 2016. Destaca l’increment del nombre de consultes i queixes derivades per sorolls nocturns d’establiments musicals i bars. Mentre que durant el 2015 van ser tres els veïns que van acudir al síndic a la recerca d’ajuda per solucionar aquest tipus de problemes, el 2016 la xifra s’ha multiplicat pràcticament per cinc, ja que han estat 14 les persones que s’han adreçat a aquesta figura perquè mediï per posar fi al problema.

Rubio va considerar ahir “inadmissible” que en una ciutat com la Seu vagin cada any en augment els problemes pels sorolls que ocasionen alguns pubs, que “impossibiliten el descans nocturn”, i que “després de gairebé quatre anys, alguns encara estiguin per solucionar”.

El primer tinent d’alcalde, Jesús Fierro, va assegurar que l’ajuntament “treballa per buscar una solució perquè el lleure nocturn pugui ser compatible amb el descans de les persones” i que continuarà “lluitant” per eradicar aquestes problemàtiques. Del balanç de l’any passat destaca també les queixes per defecacions dels gossos a la via pública, que un any més tornen a encapçalar les comunicacions que rep la sindicatura. “La situació és pitjor que la del 2015 i com a conseqüència la neteja viària se’n ressent, per la qual cosa cal ser més contundents”, va lamentar.

El síndic va rebre 38 queixes i consultes durant l’any 2015 per aquest problema i l’any passat la xifra va augmentar fins a 46. En total són 215 les gestions realitzades durant el 2016, davant les 159 del 2015. Rubio va insistir en la necessitat de “canviar el sistema que utilitza actualment l’ajuntament per netejar els carrers amb l’ajuda de bufadors”, que “contaminen el medi ambient”.

tracking