SEGRE

MUNICIPIS OBRES

Accessos a Ciutadilla i Baiasca perillen per sots i esquerdes

Els danys s’agreugen arran de les pluges de les últimes setmanes

Part de l’asfalt i la barrera a l’accés a Baiasca, esquerdats per les pluges de les últimes setmanes.

Part de l’asfalt i la barrera a l’accés a Baiasca, esquerdats per les pluges de les últimes setmanes.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El principal accés a Ciutadilla i l’únic de Baiasca (Llavorsí) perillen de nou. Les pluges de les últimes setmanes han agreujat els danys que ja patien tant una carretera com l’altra. A la de l’Urgell, ha aparegut un clot al mur de contenció que sustenta la calçada. A la del Pallars Sobirà, part del paviment s’ha esquerdat i enfonsat en el punt on hi ha hagut grans despreniments en els últims dos anys. En tots dos casos, els municipis han sol·licitat l’ajuda de la Diputació.

L’alcalde de Ciutadilla, Òscar Martínez, va insistir que és necessari que la Diputació concedeixi els fons compromesos per completar la reconstrucció del mur, que es va enfonsar el 2014 arran d’una forta tempesta. El nou sot va aparèixer després de les pluges del 30 d’abril passat en un tram de setanta metres que ja havia estat reconstruït. “Temem que si les pluges continuen i les obres es demoren, la part reconstruïda podria patir més danys i fins i tot que torni a caure”, va apuntar Martínez. La Diputació va aportar 50.000 dels 62.000 euros que va costar la primera etapa de les obres, i ara el consistori espera nous ajuts per consolidar la resta del mur.

A Baiasca, l’enfonsament de part de la calçada arriba quan la Diputació ha constatat que haurà de refer bona part de les obres per dotar el poble d’un nou accés. La humitat fa que els talussos que havien de sustentar aquesta nova via siguin inestables (vegeu SEGRE d’ahir). Els serveis tècnics de l’ens provincial valoren ja alternatives al projecte original, mentre els veïns demanen accelerar els treballs després de dos anys amb un accés precari.

Part de l’asfalt i la barrera a l’accés a Baiasca, esquerdats per les pluges de les últimes setmanes.

Part de l’asfalt i la barrera a l’accés a Baiasca, esquerdats per les pluges de les últimes setmanes.LLEONARD DELSHAMS

tracking