SEGRE

El Síndic recomana que no s'autoritzi Tracjusa mentre no s'acrediti que és inofensiva

L’entitat ecologista Ipcena demana que es busquin altres alternatives per a la gestió dels purins

Porten l’oposició a la planta de Tracjusa de Juneda al Parlament

Porten l’oposició a la planta de Tracjusa de Juneda al Parlament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mes de novembre, Ipcena va presentar una queixa davant el Síndic de Greuges sobre el tractament de purins de Tracjusa de Juneda. Ara, 6 mesos després, el Síndic Rafael Ribó s’ha pronunciat i recomana no autoritzar cap planta que utilitzi combustió tèrmica de residus fins que no quedi clarament acreditat, per part d’experts, que aquesta solució no és perjudicial per a la salut de les persones i el medi ambient.

Els ecologistes celebren el posicionament i demanen que no s’ignori la paraula del Síndic. Segons Ipcena i la plataforma contra la incineradora a Juneda, hi ha alternatives com les que apliquen plantes com la d’Alcarràs i Almenar, basades en un model econòmic que considera el purí com un recurs del que es pot obtenir productes per comercialitzar. En canvi, diuen, el 90% dels ingressos de la planta de Juneda provenen de cremar residus.

Ipcena també s’ha pronunciat sobre la propietat de Tracjusa i denuncia manipulació informativa. Diuen que s’utilitza una empresa pantalla per ocultar els directius que mouen els fils de la planta per amagar uns propòsits que no beneficien ni les persones ni el medi ambient.

tracking