SEGRE

TRIBUNALS

Condemnat a pagar 73.593 € per no protegir un tub del seu solar que va aixafar una nena a Sunyer

L’amo del solar en el qual hi havia la conducció de formigó indemnitzarà els pares de la víctima, d’11 anys, al sentenciar l’Audiència que el terreny era un “focus de perill” || L’accident va tenir lloc el 2013

Imatge dels dos tubs de formigó, un dels quals es va partir, l’endemà de la tragèdia.

Imatge dels dos tubs de formigó, un dels quals es va partir, l’endemà de la tragèdia.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida ha condemnat a pagar 73.539,47 euros el propietari d’un solar de Sunyer en el qual el 2013 va morir una nena d’onze anys quan li va caure a sobre un tub de formigó. L’amo de la finca haurà de pagar aquesta quantitat als pares de la víctima en concepte d’indemnització perquè el terreny no estava protegit i els nens van accedir als tubs de formigó on va tenir lloc el fatal accident sense cap dificultat.

Es dóna la circumstància que el condemnat, Salvador Huguet, era l’alcalde de la localitat quan van ocórrer els fets. El tribunal ha dictaminat que “l’existència de material d’obra i eines agrícoles suposa un focus de perill i més tenint en compte la ubicació del solar al mig del poble, de fàcil accés als menors que jugaven als voltants”. L’Audiència ratifica la condemna del jutjat de primera instància 3 de Lleida, que va fixar inicialment una indemnització de 105.133,53 euros que ara ha estat rebaixada fins als 73.539. La via penal d’aquest cas es va arxivar (vegeu el desglossament).

L’accident es va produir quan una desena de nens d’edats diverses estaven jugant en un solar situat al costat del casal del poble. Pel que sembla, dos de les nenes es van introduir al tub de formigó i jugaven a colpejar el conducte amb un altre d’idèntic que era al costat. La fatalitat va voler que el tub en el qual estaven es partís en diversos trossos en un d’aquests cops. La part superior del conducte les va aixafar.

Una nena va morir mentre que l’altra va resultar ferida greu. El tribunal considera que el fet de no tancar la finca “suposa, sense cap dubte, una font de risc, imposant la diligència mitjana el camp clos d’un terrer en el qual s’han dipositat aquest tipus de materials”, tot i que no existia cap norma que obligués a tenir el solar tancat. L’amo va tancar la finca setmanes després que ocorregués la tragèdia.

La via penal es va arxivar perquè va ser un “succés accidental” L’Audiència Provincial de Lleida va arxivar el 2014 les diligències penals que es van obrir per aquesta tragèdia. Concretament, el tribunal va ratificar la decisió del jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida, que va ser l’encarregat d’investigar el cas després de rebre l’informe dels Mossos. El jutge, després de l’estudi de l’informe i la resta d’indagacions, va determinar que no hi havia cap responsabilitat penal. Quant a l’Audiència, va considerar llavors que “fins i tot lamentant la irreparable pèrdua que va suposar la mort d’una de les menors, el succés va ser accidental”, i ara reitera que “va ser un desgraciat accident”. D’altra banda, la sentència dictada ara respecte a la indemnització civil no és ferma i pot ser recorreguda amb recursos extraordinaris de cassació i d’infracció processal.

tracking