SEGRE

TRIBUNALS

Acusat d'haver drogat una familiar per abusar d'ella a Balaguer

L’home, per al qual la Fiscalia demana 9 anys de presó, diu en el judici que van ser relacions consentides || La víctima, que era la seua cosina, ho nega al tribunal

Un moment de la declaració de l’acusat en el judici celebrat ahir a l’Audiència de Lleida.

Un moment de la declaració de l’acusat en el judici celebrat ahir a l’Audiència de Lleida.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida va deixar aquest dijous vist per a sentència el judici celebrat contra un veí de Balaguer de 54 anys acusat d’abusar sexualment d’una cosina segona després de subministrar-li un relaxant dissolt en una beguda. La Fiscalia va mantenir la petició inicial que se’l condemni a nou anys de presó per un delicte d’abús sexual, mentre que l’acusat es va defensar al·legant que les relacions sexuals entre els dos van ser consentides i que tot ve perquè es va negar a pagar al pare de la noia, de 20 anys aleshores, per estar amb ella.

De fet, durant el judici, els Mossos d’Esquadra van explicar que la víctima ha presentat diverses denúncies contra el seu pare per haver-la prostituït. Malgrat tot, les diligències es van arxivar per falta de proves.

Durant la declaració, la jove va explicar que la nit dels fets, el 9 de juny del 2015, va anar a sopar amb l’acusat perquè eren parents i que va anar a casa seua perquè li va dir que tenia un regal d’aniversari per a ella. Quan eren a l’habitació, l’acusat li va oferir un tallat i ja només recorda que es va aixecar amb mal de cap i feble. Va negar en tot moment que existís una relació entre els dos.

Per la seua banda, l’acusat va reconèixer que li va donar mitja pastilla d’un tranquil·litzant “perquè estava nerviosa” per la intimitat entre els dos, encara que segons ell ja feia dos anys que tenien una relació. Els forenses van dir que els efectes del medicament no indueixen a una inconsciència absoluta, encara que no s’ha arribat a determinar quina quantitat i quin tranquil·litzant li va subministrar.

Nou anys per a un altre home per abús de la filla El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de nou anys de presó per a un veí de Vielha que va abusar sexualment de la seua filla de 12 anys. El tribunal rebutja el recurs de la defensa i confirma la sentència que va dictar l’Audiència de Lleida després del judici celebrat el mes d’octubre passat contra l’acusat Xavier R.A., de 39 anys. La resolució declara acreditat el testimoni de la menor, que durant el judici va relatar els tres episodis de tocaments a què l’havia sotmès el seu pare després que ella arribés de passar uns dies amb els avis a França l’agost del 2014. Els fets van passar a l’habitatge que compartia l’acusat amb la seua parella i els seus dos fills bessons de 12 anys. Un d’aquests episodis es va produir quan els dos estaven asseguts al sofà, tocaments que ell va atribuir que li estava fent pessigolles a la filla, la qual cosa la víctima va negar durant el judici. La sentència recorda que es van trobar proves biològiques de l’acusat als pantalons del pijama de la nena, malgrat que aquest va dir que el seu ADN hi havia arribat perquè havia mantingut relacions sexuals amb la seua dona al llit de la menor, fet que va negar la dona. La Fiscalia va sol·licitar per a l’acusat onze anys de presó al considerar que hi va haver accés carnal, però l’Audiència només va veure acreditats els tocaments.

tracking