SEGRE

La Diputació aprova el pla d'inversions locals per 20 milions

La corporació també ha donat llum verda al conveni per al finançament del Museu Morera

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest divendres per unanimitat el pla extraordinari d’inversions locals per un import de 20 milions d’euros. Aquesta aportació es distribuirà en funció de 3 criteris (per superfície, població i nucli) i garantirà un mínim per a cadascun d’ells. Així, els municipis disposaran de 65.000 euros, les entitats municipals descentralitzades de 10.000 i cada capital de comarca d’un complement addicional de 25.000 euros. Aquesta subvenció serà compatible amb altres i servirà per a tirar endavant un màxim de 2 actuacions per municipi.

El president de la corporació, Joan Reñé, ha explicat que “tal i com està la situació econòmica de les administracions locals era necessària una injecció de recursos i amb aquest pla de concurrència pública els consistoris disposaran d’un mínim de 65.000 euros per fer actuacions d’inversió els anys 2017 i 2018”.

El nou pla contempla també l’assignació de 25.000 euros a cada municipi capital de comarca i una dotació de 500.000 euros a l’Ajuntament de Lleida com a capital del territori. Les entitats municipals descentralitzades rebran la quantitat de 540.000 euros que es distribuiran a raó de 10.000 euros per entitat.

Un cop aprovades les bases, el següent pas serà sotmetre-les a informació pública per un termini de 20 dies hàbils per ser aprovades definitivament.

A partir d’aquell moment, i un cop aprovat definitivament, la Diputació de Lleida convocarà el pla perquè els ajuntaments i entitats municipals descentralitzades puguin presentar els seus projectes per subvencionar actuacions com obres de reforma o rehabilitació, adquisicions de béns destinats a activitats locals o per a la redacció de projectes tècnics.

Aprovat el conveni per al finançament del Museu Morera

En el transcurs del ple també s’ha donat llum verda al conveni de col·laboració entre la Diputació i l’Ajuntament de Lleida per al finançament de les obres del Museu Morera, mitjançant el qual la corporació aportarà 510.000 euros distribuïts en les anualitats 2017, 2018 i 2019.

Reñé ha explicat que, al marge de la col·laboració econòmica, estan estudiant la fórmula administrativa més adequada per que la Diputació de Lleida formi part del Consorci del Museu Morera, “ja que acabarà essent un referent cultural a tot el territori i perquè la corporació històricament ha format part d’aquest museu”.

El ple de la Diputació de Lleida celebrat aquest divendres, 19 de maig.

La Diputació aprova el pla d'inversions locals per un import de 20 milions d'eurosÒscar Mirón

tracking