SEGRE

Realitzen un simulacre d'incendi en un túnel de la línia de La Pobla

Una imatge del simulacre.

Realitzen un simulacre d'incendi en un túnel de la línia de tren de La PoblaProtecció Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), juntament amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), han realitzat la matinada d’aquest divendres un simulacre d’incendi al comboi d’un tren de la línia ferroviària Lleida – La Pobla de Segur a l’interior d’un túnel entre les estacions d’Àger i Cellers.

FGC ha posat en pràctica el seu pla d’autoprotecció (PAU) per avaluar els procediments d’actuació davant d’una emergència i la interfase entre el seu pla i el pla d’emergències de Protecció Civil de la Generalitat. L’exercici també ha servit per comprovar la coordinació, els protocols d’avisos i de comunicació entre tots els actuants, i l’eficàcia del carretó d’emergències per part dels bombers.

L’exercici ha consistit en l’incendi en un comboi d’un tren de la línia ferroviària Lleida - La Pobla de Segur al seu pas per l’interior del túnel entre Sant Llorenç de Montgai i Llimiana. Dins el tren hi viatjaven el maquinista, un interventor i una dotzena de passatgers.

Els Bombers de la Generalitat han mobilitzat 18 efectius i 7 vehicles (3 camions, 4 vehicles lleugers i l’autoescala). De forma simulada, han extingit l’incendi i evacuat els ferits fins a zona segura. Han evacuat els ocupants del tren fins al punt de reunió, se n’ha fet el recompte i s’han atès i filiat els ferits simulats.

Segons la Generalitat, aquest simulacre ha estat d’especial rellevància perquè s’ha aprofitat per provar els carretons que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha cedit de forma gratuïta als bombers per millorar la seguretat i facilitar les actuacions en les emergències a les línies de ferrocarril.

Per part dels Mossos d’Esquadra hi han treballat dues dotacions de seguretat ciutadana de la comissaria de Balaguer i dues dotacions més de trànsit.

El Sistema d’Emergències Mèdiques ha desplaçat al lloc de l’incident una unitat amb dos tècnics en emergències sanitàries i un comandament del SEM amb el seu vehicle.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha activat el seu Pla d’Autoprotecció (PAU) en emergència general, i ha mobilitzat un cap d’emergència (cap de línia), un regulador de circulació a Balaguer, un maquinista i un agent especialitzat del tren, un cap de sala del Centre de Comandament Integrat de Rubí i un observador.

Protecció Civil de la Generalitat ha mobilitzat al lloc del simulacre 2 observadors, i els efectius de guàrdia al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat.

També hi ha hagut la participació d’observadors dels diferents cossos d’emergències i una dotzena de figurants que han fet de passatgers del tren.

tracking