SEGRE

SERVEIS

Segarra i Urgell reforcen l'atenció a menors en risc o desemparament

L’equip de la Generalitat tramita 127 expedients en els primers tres mesos de l’any

La presentació del nou equip d’EAIA a Cervera.

La presentació del nou equip d’EAIA a Cervera.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’atenció als menors en situacions de risc o desemparament es reforça a la Segarra i l’Urgell. Aquestes dos comarques han estrenat a Cervera la seua pròpia delegació de l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA), un servei de la Generalitat que, fins ara, compartien amb el Pla d’Urgell i les Garrigues. Així ho va explicar aquest dijous el director dels serveis territorials de Treball i Assumptes Socials, Joan Santacana, que va assenyalar que l’obertura d’aquesta nova oficina va acompanyada d’un augment de la plantilla.

De les sis persones destinades fins ara a l’EAIA en quatre comarques, el servei passa a tenir-ne quatre a la delegació de la Segarra i quatre més a les Garrigues. L’obertura de la nova delegació a Cervera, a la segona planta de la seu del consell comarcal, i el traspàs d’expedients es va iniciar el mes de gener passat.

Durant els tres primers mesos de l’any s’han tramitat 127 expedients que afecten menors a la Segarra i l’Urgell. D’aquesta xifra, 63 aborden la tutela de nens i adolescents per part de la Generalitat, setze situacions de desemparament, un de guarda per resolució judicial o causa de força major, i 47 a l’apreciar-se riscos per a menors per circumstàncies personals, familiars o socials.

Tant Santacana com Rosa Ribas, responsable de l’àrea d’Atenció a les Persones del consell de la Segarra, van destacar que l’obertura d’aquesta nova delegació d’EAIA contribueix a aproximar aquest servei al territori. Ribas va destacar que suposa un canvi de model en la prestació d’aquest servei i va apuntar que “ja que, si bé són molts els casos” de risc i desemparament de menors, “és poc el coneixement” entre la ciutadania sobre els equips dedicats a brindar-los assistència.

tracking