SEGRE

Set anys de presó per al jubilat de Bellpuig que va matar el gendre

Jaume Gabernet el dia del crim després d’anar al seu habitatge amb els Mossos d’Esquadra.

Jaume Gabernet el dia del crim després d’anar al seu habitatge amb els Mossos d’Esquadra.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jaume Gabernet, l’empresari jubilat de Bellpuig de 85 anys que el 30 de març de l’any passat va matar a trets el seu gendre, de 60, ha acceptat una condemna de set anys de presó, com ja avançar SEGRE dimecres passat. La pena ha estat acordada aquest dimarts en el judici de conformitat que ha acollit l’Audiència de Lleida.

Gabernet ha estat condemnat a sis anys de presó per un delicte d’homicidi amb abús de superioritat i a un any per un delicte de tinença il·lícita d’armes. Se li aplica el semieximent de trastorn delirant paranoide i l’atenuant molt qualificat de confessió.

El crim va tenir lloc a mig matí del 30 de març del 2016 a l’interior d’una nau de l’empresa familiar Pretensats Gabernet, ubicada al polígon del Coscollar d’aquesta localitat de l’Urgell, al costat de l’N-II. Després de la baralla, el sogre va disparar diversos trets amb una pistola antiga al seu gendre, la qual cosa li va provocar la mort. Ell mateix va trucar als Mossos d’Esquadra per confessar que havia matat el seu gendre, Josep Aguiló, també veí de Bellpuig però natural del Palau d’Anglesola. Li va disparar quatre trets, un dels quals al cap, i va buidar el carregador d’una pistola que tenia des de feia anys, que era del calibre 22 i per a la qual no tenia llicència.

tracking