SEGRE

INCIVISME

La Seu analitza l'ADN de les femtes de gos i dobla multes

Aniran de 751 a 1.500 €, i demanarà mostres de sang dels animals

Excrements de gos en un carrer de la Seu d’Urgell.

Excrements de gos en un carrer de la Seu d’Urgell.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La capital de l’Alt Urgell serà la primera ciutat de la província de Lleida que analitzarà els excrements dels gossos localitzats a la via pública per multar-ne els propietaris. Les sancions, que fins ara són de 300 euros, passaran a tenir una franja d’un mínim de 751 euros i un màxim de 1.500 euros, en funció de la situació, reincidència o actitud de l’infractor. Abans d’arribar a les multes, però, l’ajuntament haurà d’elaborar una base de dades amb els codis de l’ADN dels animals de la ciutat per després poder utilitzar-los per identificar els infractors.

L’oficina tècnica ja ha redactat la nova ordenança municipal que regularà la tinença i protecció dels animals, i aquest mes de maig ha iniciat un procés de consulta entre la ciutadania de la Seu perquè puguin realitzar aportacions (vegeu les claus).

Els propietaris disposaran de tres mesos per realitzar de manera voluntària l’anàlisi de sang als animals. Durant aquest període, l’ajuntament es farà càrrec del cost de la prova. Passat aquest termini, i segons explica el primer tinent d’alcalde de l’ajuntament de la Seu d’Urgell, Jesús Fierro, “els propietaris disposaran d’un segon període voluntari de tres mesos més per aportar els resultats de l’anàlisi al consistori, però en aquest cas ja serà al seu càrrec”, i si finalment fan cas omís de la normativa, passaran a ser sancionats i obligats a realitzar la prova de l’ADN fent-se càrrec també del cost de l’anàlisi.

L’ajuntament confia que aquesta serà la fórmula que acabarà definitivament amb l’abandó d’excrements canins, que suposen un dels principals problemes de neteja i higiene del municipi.

Les claus

  • Ordenança. L’última modificació per al control i tinença d’animals és del 1999 i la Seu fa un pas més per eradicar l’incivisme d’alguns propietaris. La regulació podrà consultar-se al web del consistori fins al 7 de juny.
  • Sancions. Les multes per abandó dels excrements canins són ara de 300 euros i augmentaran fins a arribar als 751 i 1.500 euros, depenent de la situació.
  • Base de dades. El consistori haurà d’elaborar una base de dades amb l’ADN dels animals de la Seu per poder identificar després els infractors. 
tracking