SEGRE

Vist per a sentència el judici contra Josep Pàmies per cultivar 'maria' d'ús terapèutic

Pàmies, aquest dijous, abans d'entrar als jutjats de Lleida.

Vist per a sentència el judici contra Josep Pàmies per cultivar 'maria' d'ús terapèuticLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dijous ha quedat vist per a sentència el judici contra l’horticultor de Balaguer Josep Pàmies per cultivar marihuana d’ús terapèutic. La fiscalia demana dos anys de presó i 16.000 euros per un delicte contra la salut pública.

De la seua banda, Pàmies ha assegurat estar tranquil davant la possibilitat de ser condemnat. Abans d’entrar a declarar, ha afirmat que no es penedeix de les seves accions i que no és un delinqüent.

Més de mig centenar de persones han donat suport a Pàmies abans del judici i s'han concentrat davant els jutjats de Lleida amb una pancarta on es podia llegir 'Castigar a qui ajuda no és impartir justícia'. Entre ells, malalts que explicaven que la marihuana els ha beneficiat.

L’advocada de Josep Pàmies, Anaïs Franquesa, defensa que l'acusat no va comercialitzar amb la planta de marihuana, sinó que va cedir els terrenys perquè la gent la cultivés amb finalitats terapèutiques. Per aquest motiu, n’ha demanat l’absolució.

Els Mossos d'Esquadra van comissar el 2014 una setantena de plantes de marihuana en un hivernacle d’una explotació propietat de Josep Pàmies a Balaguer.

tracking