SEGRE

TRIBUNALS

Dolça Revolució es fa responsable de les plantes de 'maria' de Pàmies

L’horticultor de Balaguer reitera que eren per a ús terapèutic i “no per traficar” || La Fiscalia manté la petició de dos anys de presó i una multa de 16.000 euros

Mig centenar de persones van donar suport a Pàmies abans del judici (esquerra), que es va celebrar al Penal 2 (dreta).

Mig centenar de persones van donar suport a Pàmies abans del judici (esquerra), que es va celebrar al Penal 2 (dreta).LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat penal 2 de Lleida va acollir aquest dijous la vista oral contra Josep Pàmies, l’horticultor de Balaguer acusat de ser el responsable d’una plantació de marihuana i per a qui la Fiscalia va sol·licitar una condemna de dos anys de presó i una multa de 16.000 euros per un delicte contra la salut pública. Pàmies va reiterar aquest dijous davant de la jutge que “per a un pagès no hi ha cap planta il·legal, per la qual cosa no em penedeixo de res. La marihuana plantada era per a usos terapèutics i no per traficar. El tabac mata i és legal”.

Va afegir que va cedir el terreny a l’associació Dolça Revolució, de la qual forma part i que es dedica al cultiu de plantes amb finalitats medicinals, i va destacar que “no tenia res a ocultar. Els Mossos van descobrir la plantació després que els truqués per buscar la meua néta, que s’havia perdut”. La policia catalana va decomissar un total de 89 plantes que van donar un pes net d’1,8 kg de marihuana l’any 2014.

Cinc socis de Dolça Revolució, entre els quals hi havia la seua presidenta i que van declarar en qualitat de testimonis, es van fer responsables de la plantació. Cadascun va assegurar que era el propietari de dos plantes per a ús personal i sempre amb finalitats terapèutiques. La defensa de l’acusat va aportar un document amb el nom de 46 persones de l’entitat que eren propietàries de les plantes.

Per la seua part, la fiscal va mantenir que Josep Pàmies, cedint el terreny, era el responsable d’afavorir el consum d’aquestes plantes il·legals, que no hi havia un control, no estaven identificats els responsables i que “l’ús amb finalitats terapèutiques ha d’autoritzar-se, cosa que no passa en aquest cas”.

Prèviament a la celebració del judici, mig centenar de persones van donar el seu suport a l’horticultor sota la pancarta “Castigar qui ajuda no és impartir justícia”. Diverses persones van explicar que l’ús terapèutic els ha permès recuperar-se de les seues malalties.

Mig centenar de persones van donar suport a Pàmies abans del judici (esquerra), que es va celebrar al Penal 2 (dreta).

Mig centenar de persones van donar suport a Pàmies abans del judici (esquerra), que es va celebrar al Penal 2 (dreta).LLEONARD DELSHAMS

tracking