SEGRE

La Generalitat comença l'auditoria de la xarxa elèctrica a Lleida

La instal·lació d'un dels enregistradors.

La Generalitat comença l'auditoria de la xarxa elèctrica a LleidaMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Empresa de la Generalitat ha instal·lat aquest divendres al matí al centre de transformació de Torrefarrera el primer enregistrador per iniciar el procés d’auditoria de la xarxa elèctrica a la província de Lleida. El director general d’Energia, Pere Palacín, ha explicat que aquesta iniciativa permetrà conèixer “la continuïtat del subministrament i la qualitat”, a més de tenir constància dels possibles microtalls que denuncien els alcaldes.

L’auditoria continuarà durant una setmana en aquesta localitat i a Torregrossa i Juncosa, on s’han instal·lat uns altres dos enregistradors, i en les dos properes setmanes es traslladaran a Lleida, Albesa, La Fuliola, Soses, Mollerussa i Bellpuig.

De la mateixa manera, des del departament van encarregar també a Endesa que els proporcionessin dades dels seus propis registradors a la província, per poder tenir una imatge del servei a la demarcació. Palacín va recordar també que l’informe favorable al pla d’inversions d’Endesa està condicionat “als resultats d’aquest estudi i l’execució de les actuacions” que puguin derivar-se de l’auditoria.

Es pot recordar que Empresa va obrir un expedient informatiu a Endesa i, en aquest sentit, Palacín va apuntar que en aquests moments l’estan tramitant. Així mateix, a finals d’abril, l’elèctrica va anunciar un pla d’inversions de 400.000 euros per a la renovació integral de la xarxa elèctrica de baixa tensió i els centres de transformació de 17 centres de transformació en sis municipis de Les Garrigues, la Segarra i el Jussà.

Palacín ha assistit a la col·locació del primer enregistrador  acompanyat pel director dels Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement a Lleida, Ramon Alturo.

La Generalitat comença l'auditoria de la xarxa elèctrica a Lleida

tracking