SEGRE

PLENS

Solsona dedicarà la plaça de la biblioteca a Ramon Llumà

Debat avui la proposta i donar la medalla d’honor a Casserras

La plaça que, amb tota seguretat, serà dedicada a Ramon Llumà.

La plaça que, amb tota seguretat, serà dedicada a Ramon Llumà.A.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de Solsona debat aquest dijous dedicar a la memòria del que va ser alcalde de la capital durant 24 anys, Ramon Llumà, la plaça de la biblioteca comarcal. El passat 2016 el consistori ja va ratificar dedicar a l’exalcalde, mort aquell mateix any, un espai públic. Pel caràcter de Llumà, l’ajuntament considera que aquest enclavament, al nucli històric de la ciutat i a prop del consistori, és el més idoni per portar el seu nom.

D’altra banda, també es preveu ratificar l’entrega de la medalla d’honor de la ciutat a Manel Casserras per la seua implicació a recuperar el carnaval i impulsar el moviment geganter. Casserras, mort el 2015, era escultor i constructor de gegants, molts dels quals de la comparsa de Solsona. Serà la segona medalla que s’entrega després de la concedida a l’activista social i cultural Joan Subirà el 2011, també a títol pòstum.

En un altre ordre de coses, també es deliberarà en el ple sobre la compra de la part que quedava pendent d’adquirir de l’edifici número 17 del carrer Castell, entre Cal Metge Solé i Casa Morató, actual biblioteca, després de les negociacions entre el consistori i els propietaris, que han pactat un preu de 92.000 euros.

A finals d’any es va ratificar l’adquisició de tres quartes parts de l’immoble per 125.000 euros. Amb aquesta operació es culmina la compra de tots els edificis de la denominada illa cultural en el nucli històric.

D’altra banda, la regidoria de Parcs i Jardins proposa declarar d’interès local la freixera del passeig del Pare Claret després d’un informe elaborat per l’Agència de Desenvolupament Local Solsona i Cardona dins del projecte Viles Florides que serà el primer de l’inventari municipal.

Moció de la CUP per vetar el bisbe Novell en actes públics En la sessió també es votarà una moció de la CUP per expressar el rebuig del ple a les últimes declaracions del bisbe Xavier Novell sobre els homosexuals, que titlla d’homòfobes. Exigeix a Novell que es retracti i demana al consistori que no el convidi ni a ell ni cap representant del bisbat a actes públics a banda de no participar en cap acte organitzat per la diòcesi. L’alcalde, David Rodríguez, i altres edils ja van qualificar de desafortunades aquestes declaracions de Novell (vegeu la pàgina 38). Així mateix, es debatrà una moció sobre el Pacte Nacional pel Referèndum.

tracking