SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA A LA LLAR

Ordre d’allunyament per a un pare del seu fill a Alcarràs per pegar-li

A 100 metres durant 8 mesos, a part de 40 dies de treballs comunitaris || El mateix menor, de 14 anys i que està en un centre d’acollida, va trucar als Mossos

Jutjats del Canyeret.

Jutjats del Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí d’Alcarràs de 47 anys d’origen senegalès ha acceptat aquesta setmana una condemna de quaranta dies de treballs en benefici de la comunitat (TBC) per haver agredit el seu fill de 14 anys. El jutge també li ha imposat una ordre d’allunyament de 100 metres durant els propers vuit mesos com a autor d’un delicte de violència en l’àmbit de la llar.

L’acusat va ser detingut diumenge passat pels Mossos d’Esquadra. Segons van informar fonts de la policia autonòmica, l’home i el seu fill eren a casa quan van acudir-hi després de rebre una trucada alertant d’una agressió. L’autor de la trucada, segons fonts properes al cas, va ser el mateix menor, que va declarar que el seu pare li havia pegat. L’agressió va tenir lloc al domicili familiar, en el qual també es trobaven la mare del menor i un germà petit.

La víctima va ser atesa pels serveis sanitaris per lesions superficials que va patir en un braç, segons van informar les mateixes fonts. Els Mossos d’Esquadra es van emportar detingut el pare, que va passar la nit al calabós. L’endemà va quedar lliure amb càrrecs, després de declarar a la comissaria, que va obrir diligències i les va passar al jutjat, que dimarts el va condemnar en un judici ràpid. Per la seua banda, el jove ha estat derivat provisionalment a un centre de menors, segons van informar les mateixes fonts.

Fa un any també va transcendir l’agressió d’un pare al seu fill de 12 anys a Tàrrega per haver tret males notes. El nen va anar al quarter de la Urbana de matinada per denunciar els suposats maltractaments.

Els jutjats lleidatans han dictat diverses sentències en els últims anys en l’àmbit de la violència domèstica per agressions entre pares i fills. L’Audiència va condemnar el 2011 un veí del Segrià a dos anys de presó per sengles delictes de violència en l’àmbit familiar i contra la integritat moral per maltractar durant diversos anys, tant psíquicament com físicament, els seus tres fills i també l’exdona. Per la seua part, un veí de la Seu d’Urgell va ser condemnat a quaranta-cinc dies de treballs en benefici de la comunitat per agredir el seu fill de 9 anys.

tracking