SEGRE

PROJECTES

Rull assegura que la portada d'aigua de boca de Rialb s'activarà en unes setmanes

Rull i Reñé, en el moment d’inaugurar l’estació meteorològica.

Rull i Reñé, en el moment d’inaugurar l’estació meteorològica.X. SANTESMASES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller de Territori, Josep Rull, va manifestar que l’activació de la portada d’aigua de boca de Rialb a la Segarra, l’Urgell, la Conca de Barberà i l’Anoia, “és un tema de governança que s’activarà en setmanes” i que el dia 12 tindrà lloc la primera reunió al Consell de la Segarra sobre l’organigrama i funcionament del consorci i posteriorment es licitaran les obres, previstes entre el 2018 i el 2019.

Va reconèixer la seua preocupació perquè “existeix certa tensió amb el Govern d’Aragó que no ens posa les coses fàcils”, si bé va dir que “l’autorització de la CHE és sòlida davant del que planteja la DGA”. El president del consell de la Segarra, Xavier Casoliva, li va treure importància dient que “per la poca dotació no és ni un transvasament. Es tracta tan sols de proveir 4.000 veïns, quan la CHE té autoritzats 11 transvasaments”.

Rull va inaugurar a Massoteres la tercera estació meteorològica de la Generalitat a la Segarra. Segons ell, es tractava d’una zona amb un dèficit de dades que “han de ser molt útils per establir una predicció en el canvi climàtic”. El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va dir que saber les dades climatològiques “és bàsic” per a una província amb gran part de la seua economia depenent del clima.

tracking