SEGRE

INVESTIGACIÓ

Detinguda una parella de Cervera per l'onada de robatoris d'aspersors

Acusats de sostreure 4.588 peces en només dos mesos || Han estats arrestats per dotze assalts al Segrià, la Noguera i l’Urgell, però podrien ser mig centenar

Alguns dels aspersors que han pogut recuperar els Mossos d’Esquadra.

Alguns dels aspersors que han pogut recuperar els Mossos d’Esquadra.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos van detenir dissabte a Esparreguera una parella de Cervera, de 32 i 30 anys i nacionalitat espanyola, com a presumptes autors de l’onada de robatoris d’aspersors d’aquests últims mesos a Ponent avançats per aquest diari. Els investigadors els acusen fins al moment de dotze assalts entre el 8 de març i el 26 de maig en finques agrícoles de la Noguera, el Segrià i l’Urgell, concretament a Térmens, Vallfogona de Balaguer, Albesa, Preixens, Torres de Segre, Alcarràs, Agramunt, els Alamús i Bellcaire d’Urgell, així com a la localitat oscenca de Candasnos. En total van sostreure suposadament 4.588 aspersors i van causar danys a les finques valorats en més de 32.000 euros.

El jutge de guàrdia de Balaguer va decretar aquest dilluns al migdia l’ingrés provisional a la presó per a l’home i per la seua banda la dona va quedar en llibertat amb càrrecs. Les detencions són el resultat d’una investigació oberta a començaments de març quan es va detectar l’onada de robatoris. Els agents van detectar que tots els assalts seguien un mateix patró: es cometien durant la nit en finques amb una gran xarxa de reg per aspersió i per sostreure’ls, tombaven tota una línia de reg i descargolaven amb molta rapidesa tots els aspersors, amb la qual cosa ocasionaven danys a la instal·lació de reg.

La investigació va concloure aquest dissabte amb la detenció dels dos presumptes lladres quan anaven a vendre a una ferralleria d’Esparraguera uns 600 aspersors que haurien sostret durant la nit en una finca de Candasnos, a Osca.

El cap d’investigació dels Mossos a l’ABP de la Noguera, Josep Muñoz, va explicar que encara que de moment se’ls atribueixen dotze furts, se sospita que podrien estar involucrats en més de mig centenar que poden representar més de 170.000 euros en danys. Així mateix, s’investiga si existeix una “activitat fraudulenta” per part de la ferralleria que comprava els aspersors.

Per la seua part, Unió de Pagesos va anunciar aquest dilluns que estudia personar-se com a acusació particular. El sindicat insta els Mossos a seguir treballant amb eficiència i tenen prevista una reunió demà a Lleida en el marc de col·laboració per prevenir robatoris en agrícoles.

Les claus

  • Diverses línies d’investigació. Arran de l’onada de robatoris, els investigadors van obrir diverses línies d’investigació. L’especialització del robatori va orientar inicialment cap a la possibilitat que es reutilitzessin en noves instal·lacions de reg en altres territoris. Finalment, va guanyar pes l’opció que es venien directament a ferralleries de fora de Lleida.
  • Mig centenar de casos i més persones. Els Mossos sospiten que podrien estar involucrats en més de mig centenar de robatoris que poden superar els 170.000 euros en danys. No es descarten noves detencions, ja que tot apunta que més persones haurien participat en els furts pel temps necessari per descargolar un per un els aspersors.
  • Acusació particular. El sindicat Unió de Pagesos va anunciar que estudia personar-se com a acusació particular en la causa contra els dos detinguts. 
tracking