SEGRE

SERVEIS

La Noguera licita la gestió de les escombraries i vendrà els contenidors

El consell treu a concurs la recollida i la utilització de l’abocador per 1,7 milions || Preveu ingressar 100.000 euros de dipòsits i camions que quedaran en desús

Una illa de contenidors del consell de la Noguera, a Vallfogona de Balaguer.

Una illa de contenidors del consell de la Noguera, a Vallfogona de Balaguer.C. COMARCAL DE LA NOGUERA

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de la Noguera ha tret a concurs el servei de recollida d’escombraries de la comarca, que també inclou la gestió de l’abocador i de les dos deixalleries (a Balaguer i Artesa de Segre) per un pressupost de poc més d’1,7 milions a l’any per un període de 12 anys, segons va explicar aquest dilluns el gerent de l’ens comarcal, Josep Baldillou

Les clàusules que regeixen el nou concurs aposten pel model d’illes de contenidors, que ha de permetre augmentar el reciclatge per reduir el cost als ciutadans. Així mateix, el consell preveu ingressar més de 100.000 euros amb la venda del material que quedarà en desús, com els contenidors d’escombraries i els camions que deixaran de ser funcionals.

El consell ha ajornat el ple que inicialment estava previst per divendres vinent

Una vegada s’adjudiqui el nou contracte es preveu un període d’adaptació de sis mesos i transcorregut aquest termini, el consell “vendrà” els dipòsits i alguns dels camions, va dir el gerent. El consell preveu adjudicar el concurs públic aquesta mateixa tardor perquè el 2016 va finalitzar el contracte amb la concessionària Foment de Construccions i Contractes (FCC). No obstant, va explicar que hi ha una pròrroga fins a l’octubre del 2018, “encara que tenim previst adjudicar el servei aquest mateix any”, va dir.

Finalment, tots els ajuntaments de la Noguera van firmar el conveni marc per cedir al consell la gestió dels residus, encara que inicialment hi va haver discrepàncies entre els ajuntaments d’ERC i PDeCAT. El nou sistema de recollida suposarà un encariment del servei entre un 20 i un 60%, encara que es preveu augmentar el reciclatge.

ERC força un ple al Segrià sobre l’abocador El consell del Segrià va comunicar la setmana passada a tots els seus membres que el ple ordinari previst per a aquest divendres s’ajorna sense nova data i va argumentar que no hi havia prou temes per tractar. El grup d’ERC, a l’oposició, va expressar el seu desacord a través d’una instància que reclama convocar aquesta sessió i dedicar-la a l’adjudicació de l’abocador comarcal, amb dos punts en l’ordre del dia: un per obtenir explicacions sobre el procés, com ja va fer l’ens comarcal en el consell d’alcaldes de divendres passat; i un altre per obtenir un informe del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic sobre si l’adjudicació es va ajustar a la legalitat. En cas que el govern de PDeCAT, PSC i Unió el rebutgi, els republicans van avançar que forçaran la convocatòria d’una sessió, una possibilitat que la normativa permet a l’oposició. L’exigència d’un nou informe sobre l’adjudicació arriba després que edils de PDeCAT qüestionessin l’oferta guanyadora del concurs, al ser de les que més volum d’escombraries preveuen dipositar a l’abocador. Per la seua part, fonts del govern van apuntar que el ple ajornat podria celebrar-se d’aquí a unes setmanes, quan disposin de tots els informes sobre el nou sistema de recollida d’escombraries i els seus costos.

tracking