SEGRE

normativa

Alcarràs planteja de nou regular la recollida de caragols

Després de descartar-ho fa tres anys, tornarà a considerar-ho arran d’una moció de l’oposició

Una vista aèria d'Alcarràs.

Alcarràs planteja de nou regular la recollida de caragolsAjuntament d'Alcarràs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alcarràs estudiarà regular la recollida de caragols en finques particulars del municipi, una cosa que va descartar fa tres anys. L’ajuntament tornarà a considerar-ho arran d’una moció del grup Sempre Alcarràs, a l’oposició, que es debatrà demà al ple.

L’equip de govern d’ERC, que governa amb majoria absoluta, es va mostrar en principi disposat a donar suport a aquesta iniciativa, encara que va puntualitzar que, al seu parer, és una cosa que s’ha de debatre al si del Patronat d’Ajut al Jove Agricultor, una organització local que agrupa agricultors, ramaders i consistori. “S’ha de tenir en compte que la normativa ja limita l’accés a finques particulars”, va recordar l’alcalde, Miquel Serra, que va apuntar que establir altres restriccions presenta dificultats. “Cal veure com s’aplica i a qui, no pot afectar les persones de forma desigual”, va puntualitzar.

En els últims anys, els municipis d’Almenar, Castellnou de Seana i Arbeca han regulat la recollida de caragols. Els dos primers mitjançant una ordenança municipal, mentre que el tercer ha emès edictes i instal ·lat cartells que recorden les restriccions que fixa la normativa estatal.

D’altra banda, el ple preveu rebutjar un recurs de reposició de la comunitat de regants de Vallmanya contra la planta de compostatge que impulsen els ramaders, ja autoritzada. Els agricultors, que temen que el complex contamini les aigües subterrànies, van acordar setmanes enrere reprendre converses amb els promotors abans de recórre

tracking