SEGRE

INFRAESTRUCTURES

Arranquen les obres de l'estació de la Pobla i negocien cedir-ne dos més

A Camarasa i Castell de Mur, mentre que Salàs de Pallars i Llimiana no s’ho plantegen

Imatge de l’exterior de l’estació de la Pobla de Segur, on han començat les obres.

Imatge de l’exterior de l’estació de la Pobla de Segur, on han començat les obres.JORDI PERÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres a l’estació de tren de la Pobla de Segur van començar dilluns amb la retirada dels objectes que estaven dipositats a l’interior de les instal·lacions. Es tracta, segons van explicar des del consell del Jussà, d’una primera fase que consisteix en el sanejament de l’equipament per poder començar les obres, aproximadament el dia 7 o 8 de juny. Aquests treballs, finançats amb fons europeus (Interreg), tindran un cost de 336.000 euros i consistiran en la rehabilitació de la façana, les parets i els porxos, a més de la instal·lació a la planta baixa d’un centre de mobilitat sostenible i una oficina de turisme.

L’estació està tancada al públic des de finals dels anys vuitanta i va passar a ser un magatzem per als serveis de manteniment de trens i vies. En paral·lel, FGC té en marxa un pla de dinamització dels actius de la línia de la Pobla de Segur per intentar que tots els equipaments tinguin algun projecte per posar-los en activitat.

L’ajuntament de Castell de Mur volia traslladar a l’estació el molí municipal d’oli, encara que en aquests moments el projecte es troba aturat i Ferrocarrils de la Generalitat manté el seu interès a traspassar la infraestructura, i també ha cedit al consistori de les Avellanes i Santa Linya la caseta de l’estació de Vilanova de la Sal.

Per la seua banda, Camarasa té la cessió de la de Sant Llorenç de Montgai i treballa per aconseguir que sigui de titularitat municipal. Al seu torn, l’alcalde de Salàs de Pallars, Francesc Borrell, va explicar aquest dimarts que no tenen interès a tenir la titularitat de l’equipament, i el de Llimiana, Josep Terré, va apuntar que ells tampoc es plantegen demanar la cessió.

Camarasa impulsarà un projecte per donar-li un ús cultural i social L’alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso, va explicar aquest dimarts que el consistori està en negociacions amb FGC per aconseguir la titularitat de l’estació de Sant Llorenç de Montgai. Lizaso va apuntar que volen impulsar un projecte per donar-li un ús social i cultural a l’equipament i que pugui beneficiar tot el municipi, però que abans de fer una gran inversió en l’equipament volen tenir la titularitat de la infraestructura, que actualment està tancada al públic a causa del seu deteriorament.

tracking