SEGRE

EQUIPAMENTS

L'Àngel Guimerà de Tàrrega tindrà un gimnàs obert

El projecte es publica aquesta setmana i les obres, a punt aquest 2017 || Servirà als alumnes en horari escolar i a la ciutat, la resta

El pati on s’ubicarà el nou equipament.

El pati on s’ubicarà el nou equipament.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La construcció de la pista poliesportiva del col·legi Àngel Guimerà de Tàrrega sortirà a informació pública aquesta setmana. Es tracta d’una antiga reivindicació d’aquest centre educatiu ja que ara els alumnes duen a terme les classes de gimnàstica al pati. Segons el regidor d’Urbanisme, Martí Pijuan, les obres començaran el proper mes de setembre i estaran finalitzades abans d’acabar l’any.

Es tracta de la primera fase de la construcció d’un poliesportiu. Així doncs, inicialment s’habilitarà un gimnàs de 430 metres quadrats i suposarà una inversió de 201.000 euros entre el consistori (111.000 euros) i la Generalitat, amb una aportació de 90.000 euros. La partida està consignada en el pressupost de l’actual exercici.

El consistori preveu que pugui utilitzar-se, per exemple, per a actuacions de la Fira del Teatre

Per la seua part, el regidor d’Esports del consistori, Silveri Caro, va manifestar a començaments del mandat que la construcció d’aquest nou equipament és “una de les primeres necessitats que des de l’equip de govern estem treballant” ja que el municipi té una “imperiosa necessitat” de disposar d’un nou pavelló. El 2008 l’ajuntament va cedir a Ensenyament una parcel·la de 2.156 metres situada a la part posterior del centre amb aquest objectiu. Tanmateix, el projecte no es va arribar a materialitzar a causa de la crisi.

El seu elevat cost va portar el 2015 que el consistori de la capital de l’Urgell es plantegés dur a terme l’obra per fases amb l’objectiu de poder assumir el seu cost. Es tractarà d’un equipament multiusos i l’objectiu és que la ciutat pugui utilitzar-lo també per portar a terme activitats públiques. Val a recordar que ja el 2008 la ciutat va portar a terme un projecte similar amb el col·legi Sant Josep, on va construir una sala polivalent que és utilitzada com a espai poliesportiu per al centre i també per a activitats esportives i culturals com són les actuacions de la Fira de Teatre al Carrer.

L’ajuntament ha reconegut en més d’una ocasió que aquest barri és una de les zones amb falta d’instal·lacions esportives.

tracking