SEGRE

TRIBUNALS

Nega que es quedés 52.000 euros de la seua empresa a Concabella

La Fiscalia demana una condemna de quatre anys de presó per a l’acusat, comercial de la farinera a Tarragona || L’imputat afirma que eren per a dietes i despeses

L’acusat, de 65 anys, ahir a l’Audiència Provincial de Lleida.

L’acusat, de 65 anys, ahir a l’Audiència Provincial de Lleida.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Lleida va jutjar aquest dijous un veí de Calafell de 65 anys acusat d’apropiar-se indegudament uns 52.000 euros de l’empresa de farines Carmen Balcells Esteve de Concabella, per a la qual treballava com a comercial a Tarragona. La Fiscalia va sol·licitar per al processat que sigui condemnat a quatre anys de presó com a autor d’un delicte continuat d’apropiació indeguda. L’acusació particular, exercida per Hug Sierra, eleva la petició de presó fins als sis anys com a autor d’un delicte d’estafa. La defensa va demanar-ne l’absolució.

Sebastià C. G. va assegurar que “en cap moment em vaig quedar els diners dels clients. Les quantitats que em vaig quedar eren amb el consentiment de paraula de l’empresa i corresponien a les despeses que tenia, com el pagament dels autònoms, l’assegurança i les reparacions de cotxe i les dietes”. Una versió totalment contrària a la del gerent i el comptable de l’empresa, que davant del tribunal van afirmar que van detectar que havia cobrat factures i s’havia quedat amb els imports.

El gerent va explicar que “vaig anar a veure un dels clients i li vaig dir que ens devia més de 10.000 euros però ell em va dir que el deute era només d’uns 4.000 euros. Alguna cosa no quadrava. Em vaig reunir amb l’acusat i el comptable i em va insinuar que s’havia quedat els diners”.

Per la seua banda, el comptable va afegir que “vam comprovar que els clients tenien rebuts manipulats ja que a l’empresa els imprimíem amb paper continu (amb microtalls, gràcies als quals se separen els fulls) i els que tenien els clients eren de paper normal”. Tots dos van assegurar que a l’acusat no se li abonava cap tipus de despesa sinó que tenia un sou fix de 1.250 euros al mes i una comissió del 5% de les vendes, amb la qual cosa, segons el gerent, “hi havia mesos que superava els 3.000 euros.

Al judici també van declarar una quinzena de clients, la majoria amos de fleques de la província de Tarragona, que van assegurar que pagaven en metàl·lic. L’assessor laboral del comercial va explicar que sí que cobrava dietes. La Fiscalia també va sol·licitar que pagui una multa de 6.480 euros i indemnitzi la farinera amb la quantitat que suposadament es va quedar.

tracking