SEGRE

Suspès sense data el curs en seguretat per als Agents Rurals

Un caçador confessa haver mort dos agents rurals en una discussió a Aspa

Crim de dos agents rurals a AspaLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria d’Agricultura ha suspès sine die el curs de formació que havia anunciat per dotar de més seguretat els Agents Rurals després del doble crim ocorregut a Aspa el 21 de gener passat. Segons van explicar ahir fonts de la conselleria, el curs estava previst que s’iniciés el mes de maig, però s’ha hagut de suspendre a causa de problemes organitzatius amb l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, lloc on es portarà a terme la formació.  Les mateixes fonts van afirmar que encara no s’ha fixat una nova data per fer el curs i que s’espera per saber més detalls.

Aquesta decisió ha generat el malestar dels sindicats dels Agents Rurals, després que el 19 de maig passat la conselleria d’Agricultura anunciés diferents mesures per poder dotar de més seguretat els agents, com és el cas del curs de formació.

En aquest paquet de mesures també s’incloïa el repartiment d’armilles antibales per a tots els rurals, no només aquells que fan controls d’antifurtius, manilles i autodefenses. L’anunci de la suspensió del curs ha arribat després que els sindicats i associacions de rurals es manifestessin a Barcelona per la falta de respostes de l’administració catalana davant de la poca seguretat. El col·lectiu denuncia que fa anys que està desprotegit i l’assassinat a trets de dos rurals a Aspa a començaments d’any ha propiciat el debat.

tracking