SEGRE

MEDI AMBIENT FAUNA

Actuacions contra la mosca negra i els mosquits i neteja del Segre a Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Lleida portarà a terme avui una actuació per controlar la presència de la mosca negra, com ha anat fent mensualment des del febrer. Es comptabilitzarà de forma manual el nombre de larves que s’amaguen a les algues que hi ha al curs del Segre en tres punts del riu (a les comportes de la Mitjana, al pont Vell i al costat del pont Nou). Després està previst el tractament de fumigació adequat de forma manual i se n’avaluarà l’efectivitat. En la primera d’aquestes actuacions, al febrer es van detectar 647 larves per quilo de macròfit (plantes aquàtiques), mentre que al cap d’una setmana només n’hi havia dos. En el tram aigües de la canalització es fumiga amb helicòpter.

A més, la Paeria també actua contra els mosquits i el mosquit tigre, que es crien en llocs amb aigües estancades com bassals, embornals i camps de gespa artificial. Els tècnics de Medi Ambient detecten i analitzen les colònies de mosquits per aplicar a les larves un tractament amb un producte biològic.

Les pluges de fa setmanes i les altes temperatures del mes de maig han disparat la presència de mosquits i les queixes per picades en barris com Pardinyes, Cappont i Balàfia. Aquest mes, la Paeria també netejarà el curs del Segre de macròfits.

tracking